PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Οι Έλληνες αθέτησαν την υπόσχεση για αποκρατικοποιήσεις»


Στις ιδιωτικοποιήσεις που αναμένονταν και δεν έγιναν ποτέ εστίασε το ενδιαφέρον του το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ιστοσελίδα του οποίου αναρτήθηκε δημοσίευμα που μιλούσε για «αθέτηση της ελληνικής υπόσχεσης».

Στις ιδιωτικοποιήσεις που αναμένονταν και δεν έγιναν ποτέ εστίασε το ενδιαφέρον του το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ιστοσελίδα του οποίου αναρτήθηκε δημοσίευμα που μιλούσε για «αθέτηση της ελληνικής υπόσχεσης» σε σχέση με τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννη Κουκιάδη και τονίζει πως τα αρχικά ποσά για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχουν καθοριστεί στην τύχη.

Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία του Δημοσίου με αποτέλεσμα οι όποιοι στόχοι για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις να πρέπει να αναθεωρηθούν. Σύμφωνα με τον κ. Κουκιάδη κατά τη διάρκεια του 2012 θα αντληθούν τελικά περί τα 4,7 δισ. ευρώ έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, η αρχική εκτίμηση τα εκτίνασσε στα 9.3 δισ. ευρώ.

Επιπλέον σε χθεσινή του συνέντευξη στο «Mega» ο κ. Κουκιάδης χαρακτήρισε «εμπειρική» την εκτίμηση της κυβέρνησης το 2010 για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας πως η τρόικα έχει κατανοήσει πως ο στόχος αυτός δεν είναι επιτεύξιμος, καθώς οι συνθήκες στην αγορά είναι πολύ δυσμενέστερες από ότι ήταν προ δύο ετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment