PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέες διαδηλώσεις Ισραηλινών για το κόστος ζωής


Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί αναμένεται να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το βράδυ του Σαββάτου.

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί αναμένεται να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το βράδυ του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια η οποία σαρώνει τη χώρα είναι πανεθνική και δεν περιορίζεται στα κυριότερα αστικά κέντρα.

Για πρώτη φορά αφότου άρχισαν οι ειρηνικές κινητοποιήσεις, σχεδόν πριν από ένα μήνα, δεν προγραμματίζεται να γίνει κάποια μεγάλη κινητοποίηση στο Τελ Αβίβ.

Ωστόσο, σχεδιάζονται πορείες σε 11 άλλες πόλεις, με τις κυριότερες να αναμένονται στην πόλη Μπιρσέμπα στο νότο και Αφούλα στο βορρά.

Το περασμένο Σάββατο διαδήλωσαν περίπου 300.000 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο στο Τελ Αβίβ αλλά και σε άλλες πόλεις, στην μεγαλύτερη κινητοποίηση αυτού του είδους στην ιστορία του Ισραήλ.

«Θα συνενώσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατόν και θα επιδείξουμε αλληλεγγύη προς όλους όσους βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πλευράς στέγασης, υγείας, απασχόλησης, από εκείνους που ζουν στην περιοχή (του Τελ Αβίβ)», δήλωσε ο Γιονατάν Λεβί, ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών, στην εφημερίδα Jerusalem Post.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στα μέσα Ιουλίου, όταν ακτιβιστές είχαν στήσει τέντες σε μια πολυτελή περιοχή, στη Λεωφόρο Ρότσιλντ, για να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος των ενοικίων.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αντέδρασε στις διαδηλώσεις διορίζοντας 22μελή επιτροπή για να συναντηθεί με τους διαδηλωτές και να υποβάλει προτάσεις στην 16μελή ομάδα των υπουργών που θεωρούνται συναρμόδιοι για κοινωνικοοικονομικά θέματα.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατασκευάσει νέες κατοικίες σε διάφορους οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, γεγονός που επικρίθηκε έντονα από ειρηνιστικές οργανώσεις της χώρας ως κυνική απόπειρα εκμετάλλευσης των κινητοποιήσεων αλλά και ξένες κυβερνήσεις ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς άλλωστε η κατασκευή κατοικιών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα από τα ζητήματα-αγκάθια στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment