PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέα αιματοχυσία σε Συρία και Υεμένη


Τουλάχιστον οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών των συριακών δυνάμεων σε πόλεις και χωριά κοντά στην περιοχή Χομς.

Τουλάχιστον οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών των συριακών δυνάμεων σε πόλεις και χωριά κοντά στην περιοχή Χομς, όπου εντείνονται οι διαδηλώσεις των εξεγερμένων για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο έδωσε, αργά χθες το βράδυ τα ονόματα οκτώ πολιτών που έχασαν τη ζωή τους μέσα και τριγύρω από τις πόλεις Ταλιμπές και Ραστάν, που ανήκουν στην ευρύτερη αγροτική περιοχή Χομς, όπου στρατός και δυνάμεις ασφαλείας, έχουν σε εξέλιξη επιχείρηση καταστολής των διαφωνούντων με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ- Ασσαντ.

Οι διαδηλώσεις των αντικαθεστωτικών στη Συρία διανύουν ήδη την ενδέκατη εβδομάδα και ανάλογες είναι και οι διαδηλώσεις στην Υεμένη, που συναντούν επίσης τη βία των καθεστωτικών.

Τουλάχιστον είκοσι διαδηλωτές έχασαν σήμερα τη ζωή τους κατά τη βίαιη διάλυση από τις δυνάμεις της τάξης, της καθιστικής διαμαρτυρίας στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, νοτίως της Σαναά, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τους οργανωτές των διαδηλώσεων.

Οι τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν μπροστά από αστυνομικό τμήμα κοντά στην Πλατεία της Ελευθερίας όπου πραγματοποιείτο η καθιστική διαμαρτυρία, πριν από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για τη διάλυσή της.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο, άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στην πλατεία, από την οποία απομακρύνθηκαν όλοι οι διαδηλωτές.

Ομως, ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατέφυγαν στις στέγες σπιτιών της περιοχής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στρατιώτες έβαλαν φωτιά σε σκηνές διαδηλωτών και συνέλαβαν εκατοντάδες που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την πλατεία.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι αρχές συνέλαβαν και 37 τραυματίες στο υπαίθριο νοσοκομείο που είχαν στήσει διαδηλωτές στην πλατεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment