PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών


Απαράδεκτες, αλλά και αναμενόμενες βάσει του περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας.

Σε δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς: Να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών».

Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο, σημειώνοντας πως «αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά πως επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο «αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή: Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. «Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως πλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» -όπως είπε- γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment