PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης


Την ανάγκη να προχωρήσει το έργο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Πρωτοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια, αλλά και με αφορμή την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» την Τετάρτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με πολίτες και νέους δικηγόρους, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων.

Σε δήλωσή του, τόνισε πως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες, οι δικηγόροι αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων μέσα από μια διαδικασία, η οποία, όπως είπε, οδηγεί νομοτελειακά στη μεγάλη καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης.

Είναι πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν θα σταθώ μόνο στο ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι δομές με κάποιες πρόσθετες προσλήψεις, θα σταθώ ιδιαίτερα στην υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να περιορίζεται η φυσική πρόσβαση στα δικαστήρια, να μπορούν οι πολίτες, οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι είτε από ένα κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Εκεί πέρα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερή μας έμφαση και οι προτάσεις της ΝΔ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης: «Δεν ήταν δυστυχώς ωραία η εικόνα την οποία αντίκρισα παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών και των διοικητικών υπαλλήλων εδώ πέρα στην Ευελπίδων. Θα ήταν καλό και ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδωπέρα να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον ”Ρουβίκωνα” να εισβάλει στο υπουργείο του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment