PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζούμε έναν τραγέλαφο


«Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για άθλιο θέατρο που έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχοι των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου ήταν «πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

«Ζούμε έναν τραγέλαφο» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, «η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους, περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν, αλλά είναι πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε πρώτα την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «τον πιο ανέντιμο» πρωθυπουργό μετά τη μεταπολίτευση.

«”Αναντικατάστατο” είχατε αποκαλέσει τον κ. Καμμένο. Και τώρα ξαφνικά, απαλλαγμένος δήθεν από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας, κάνετε δήθεν ανοίγματα στην κεντροαριστερά» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν, απλώς συγχωνεύθηκαν». Όπως είπε, «για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση: Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».

«Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα ξαναφέρετε την τροπολογία για τα αντισταθμστικά ωφέλη των F-16» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάνατε κάτι αδιανόητο, πήρατε έναν εν ενεργεία στρατιωτικό (τον κ. Αποστολάκη) και τον υπουργοποιήσατε ενώ φορούσε ακόμα τη στολή του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας. Ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας)» ανέφερε, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτα είναι ψιλά γράμματα. Αλλά όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες δεν θα τους εξαπατήσετε» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πολίτες έχουν έναν ακόμα λόγο να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κατάντιας των θεσμών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Τσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Και από μια κυβέρνηση ανοχής, οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση συναλλαγής».

«Με το Σκοπιανό εκχωρείτε, με τη σιωπηλή ανοχή του κ. Καμμένου, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;» τόνισε σε έντονο τόνο ο κ. Μητσοτάκης. «Γιατί κάποιοι είπαν “όχι” όταν ζητήθηκαν και εσείς είπατε “ναι;”. Κι ο κ. Καμμένος – τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει -, τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο τη στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είσαστε, Τσίπρας και Καμμένος, συνεργοί» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος εμπλέκονται σε μια «προμελετημένη μεθόδευση» για το Σκοπιανό. Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας παραχωρεί στους γείτονες “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα. Και ο κ. Καμμένος μονόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη δική μας πρόταση μομφής, τον Ιούνιο. Είναι υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι».

«Αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευθεί, να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που δεν θα βασιστεί σε προγραμματική σύγκλιση, αλλά θα προκύψει αργότερα, φτιαγμένη από απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «οι Έλληνες ξέρουν ότι δυστυχώς η κρίση δεν έχει τελειώσει, ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί, ότι πλήρωσαν τα capital controls, ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις, ότι η πατρίδα μας νακροθετείται με νέο μνημόνιο».

«Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια Ελλάδα που εκχωρήσατε. Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη» είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθεί στην εξουσία και σήμερα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες για να αποφύγει τις εκλογές για λίγους μήνες.

«Είστε ικανοί για τα πάντα, αλλά ανίκανοι να κυβερνήσετε, έστω και με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα. Το Μάτι κάηκε. Έχετε διαλύσει το κράτος και κοιτάτε μόνο κομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις» σημείωσε.

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωφραφισμένα σε μουσαμά. Άθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους» είπε, αναφερόμενος στην πρόσφατη εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Κατασκευάζετε διώξεις με την υπόθεση Novartis. Έχετε το θράσος να εγκαλείτε τη ΝΔ όταν ο κ. Πολάκης φωτογράφιζε σε ανάρτηση δικαστικούς» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «ένα σύννεφο πολιτικού αμοραλισμού» που «σκιάζει τη χώρα». Όπως είπε, «αντί να μειώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή, ψάχνει για συμμάχους».

«Από αυτό το βήμα είμαι υποχρεωμένος και πάλι να προειδοποιήσω για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας, που θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με χειρισμούς όπως αυτοί που γίνονται σήμερα από τον κ. Τσίπρα, από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο, ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο».

Έκανε, επίσης, λόγο για την «ίσως χειρότερη στιγμή της Μεταπολίτευσης», σημειώνοντας ότι, «αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα. Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από τη σημερινή συνεδρίαση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε, «αντί να αποκλιμακώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή, ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα».

Παράλληλα, στράφηκε και κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας «Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Μετράμε πόσοι αλλάζουν έδρανα ανά ώρα και πόσα κόμματα διαλύονται. Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει πολύ καλύτερα από την σημερινή κατάσταση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, «ψηφίζει “ναι” και στη συμφωνία των Πρεσπών, που συνιστά μια εθνική υποχώρηση. Και παράλληλα στηρίζει μια κυβέρνηση-κουρελού χωρίς λαϊκή εντολή και με επιζήμια ατζέντα».

«Απ’ όσα έχετε πει αυτά τα χρόνια κ. Τσίπρα, συγκρατώ μια φράση που είχατε πει το 2014, στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ότι την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, με εκλογές. Συμφωνώ. Αυτό θέλω και εγώ. Εκλογές εδώ και τώρα. Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος τη ΝΔ υποστήριξε ότι «μεσολάβησε συναλλαγή τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, όσο και ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και σε βουλευτές, όπως με τον κ. Δανέλλη ή η βουλευτής που εξελέγη και κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλα τώρα στηρίζει την κυβέρνηση. Πού είναι η κα Παπακώστα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «τοξικούς» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέγοντας πως πρέπει να ηττηθούν «και ως πολιτικό και ως ηθικό πρότυπο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment