PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου προωθεί η Άννα Νταλάρα


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών

Την ανάγκη διαμόρφωσης κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου ως μετεξέλιξη της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο επεσήμανε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Νταλάρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, η κα. Νταλάρα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιανομής ή ισομερούς κατανομής των μεταναστευτικών βαρών στα κράτη μέλη, ενώ παρουσίασε τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση τόσο για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όσο και για την ομαλή ένταξη των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.

Τέλος, η Υφυπουργός υπογράμμισε πώς, σε δύσκολα θέματα, όπως το μεταναστευτικό, είναι απόλυτη ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με ειλικρίνεια, παρά το πιθανό πολιτικό κόστος.

“Μόνο με την αλήθεια θα καταπολεμήσουμε την γενικευμένη δυσπιστία προς τους πολιτικούς και την πολιτική διαδικασία”, τόνισε η κα Νταλάρα.

Από την πλευρά τους οι Ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξη τους στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς και αναγνώρισαν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών που καλείται να διαχειριστεί.

Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διόγκωση των φαινομένων ξενοφοβίας στα κράτη-μέλη, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης φαινομένων λαϊκισμού στο δημόσιο διάλογο για τα μεταναστευτικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment