PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καταστράφηκαν τα στοιχεία για «μυστικά κονδύλια» στα ΜΜΕ


Ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος

Την άμεση κατάργηση του Κωδικού Αριθμού Εξόδων 0896 «Απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας – Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, και την μεταφορά όλου του ποσού στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως τονίζει ο κ. Μόσιαλος πρόκειται για κωδικό μυστικών κονδυλίων των Γενικών Γραμματειών (μέσα από ειδική πίστωση), που λειτουργούσε με βάση το Άρθρο 10 του σχετικού Νομοθετικού Διατάγματος 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της Δικτατορίας.

Η εν λόγω πίστωση (για τα μυστικά κονδύλια) χρησιμοποιούταν κανονικά στο παρελθόν.

Ωστόσο από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης Παπανδρέου -στις 4 Οκτωβρίου του 2009- σταμάτησε να γίνεται οποιαδήποτε δαπάνη (μηδενικές δαπάνες από τον Κωδικό).

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε επίσης ότι προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του συγκεκριμένου διατάγματος για τα Μυστικά Κονδύλια. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω εξοικονόμηση και αποτελεσματική αξιοποίηση των υπολοίπων πόρων των Γραμματειών, προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική μείωση των δαπανών τους.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό θα προγραμματιστούν μειώσεις δαπανών σε μια σειρά κονδυλίων που αφορούν σε ζητήματα δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας όπως, μεταξύ άλλων:

• Κόστος μετακινήσεων σε εξωτερικό και εσωτερικό υπαλλήλων και στελεχών των Γενικών Γραμματειών • Ad hoc ίδρυση κέντρων τύπου για κάλυψη μεγάλων γεγονότων (πχ εκλογών),

• Συναντήσεις- δείπνα με δημοσιογράφους και παράγοντες ΜΜΕ της αλλοδαπής και της ομογένειας

• Εκτυπώσεις εντύπων

• Οργάνωση και συμμετοχή σε Συνέδρια και Ημερίδες

• Αγορά και διάθεση δώρων σε επισκέψεις ξένων αποστολών

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τους αποδέκτες των απορρήτων κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσαμε την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τη χρήση των απορρήτων κονδυλίων ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment