PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η Ελλάδα προτελευταία στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας


Σύμφωνα με τα στοιχεία δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Ελλάδα έπεσε κατά δύο θέσεις και καταλαμβάνει την 58η θέση μεταξύ 59 χωρών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Ανταγωνιστικότητας του διεθνούς ινστιτούτου IMD για το 2012, σύμφωνα με την οποία είναι πιο ανταγωνιστική μόνο από τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Ελλάδα έπεσε κατά δύο θέσεις και καταλαμβάνει την 58η θέση μεταξύ 59 χωρών.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα.

Η Ελλάδα κατατάσσεται πίσω από τη Νότια Αφρική, τη Σλοβενία, την Κολομβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αργεντινή, την Ουκρανία και την Κροατία.

Οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες στην Ευρώπη είναι: η Ελβετία (στην 3η θέση), η Σουηδία (στην 5η θέση) και η Γερμανία (στην 9η θέση), οι οποίες έχουν ως βασικά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα τις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Να σημειωθεί ότι η κατάταξη μιας χώρας στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης των επιδόσεων που αυτή επιτυγχάνει στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες δεικτών, και συγκεκριμένα: στην «Οικονομική Αποδοτικότητα», στην «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα», στην «Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα», και στις «Υποδομές».

Τα αποτελέσματα της έρευνας του International Institute for Management Development (IMD) ανακοινώθηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Νικόλαος Πέντζος τόνισε την «αδήριτη ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, που θα ανασύρουν τη χώρα από το “βυθό” της παγκόσμιας αφάνειας, και θα την τοποθετήσουν και πάλι μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών διεθνώς».

Και πρόσθεσε: «Ενδεχόμενη δυστοκία στο σχηματισμό κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα τη χρεοκοπία της Ελλάδας, την έξοδο της χώρας από το ευρώ και οικονομική καταστροφή για όλους μας».

Οι 10 χώρες που πρωτοπορούν το 2012 παγκοσμίως είναι:

1. Χονγκ Κονγκ
2. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
3. Ελβετία
4. Σιγκαπούρη
5. Σουηδία
6. Καναδάς
7. Ταϊβάν
8. Νορβηγία
9. Γερμανία
10. Κατάρ

Οι 10 τελευταίες χώρες της κατάταξης είναι:

50. Νότια Αφρική
51. Σλοβενία
52. Κολομβία
53. Ρουμανία
5.4 Βουλγαρία
55. Αργεντινή
56. Ουκρανία
57. Κροατία
58. Ελλάδα
59. Βενεζουέλα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment