PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ημερίδα για ελεύθερους χώρους και πράσινο στο Λεκανοπέδιο


Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παπαντωνίου για την ανάγκη απομάκρυνσης των στρατοπέδων της Δυτικής Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Απόλλων( Πειραιάς) τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 ημερίδα από την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με θέμα: “Οι Ελεύθεροι χώροι και το πράσινο στο Λεκανοπέδιο’’,

Στην Ημερίδα παρευρέθηκε και χαιρέτησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Παπαντωνίου Κώστας. Στην παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας της Κεντρικής Διοίκησης , της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και ιδιωτών, προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων ή εν δυνάμει ελεύθερων χώρων και η μετατροπή τους σε χώρους πράσινου , αθλητισμού και πολιτισμού.

Στόχος: λιγότερο τσιμέντο, περισσότερο πράσινο, καλύτερη αξιοποίηση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε και την ανάγκη απομάκρυνσης των στρατοπέδων της Δυτικής Αθήνας, όπως τα στρατόπεδα ‘’Καραϊσκάκη’’ Α-Β συνολικής έκτασης 3300 στρεμμάτων στο Χαϊδάρι – Περιστέρι και το στρατόπεδο 301 ΣΕΒ ‘’Κοσκινά’’ έκτασης 220 στρεμμάτων στην καρδιά των Αγίων Αναργύρων.

Η αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της επιβάλλει την απομάκρυνση των στρατοπέδων για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις απόκτησης χώρων πρασίνου , αναψυχής , ανάπτυξης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο σε ψηφίσματα αλλά να διεκδικήσει μαζί με όλες τις συλλογικότητες και την τοπική κοινωνία την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων καθώς και τη δημιουργία νέων.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου είναι 85 και καταλαμβάνουν 64.000 στρέμματα, που σημαίνει ανάσα ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής αν προχωρήσουμε σε απομάκρυνση των στρατοπέδων με διαδικασίες που ορίζει ο Ν.2745/99 για όσα στρατόπεδα αποδεσμευθούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment