PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Απειλεί με μποϊκοτάζ στα ηλεκτρονικά προϊόντα τις ΗΠΑ


Με μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα απαντά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κυρώσεις και την αύξηση των δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ στο πλαίσιο της διπλωματικής αντιπαράθεσης που έχει προκαλέσει η κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία.

«Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Άγκυρα λαμβάνει όλα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία, εν μέσω διολίσθησης της λίρας, η οποία επιτείνεται από τη διαμάχη με την Ουάσινγκτον, αλλά είναι σημαντικό να τηρηθεί μια σταθερή πολιτική στάση. Η μετάβαση σε ξένο νόμισμα θα σήμαινε υποχώρηση στον εχθρό, δήλωσε ο Ερντογάν.

Παρά την κλιμάκωση των πιέσεων, με διπλασιασμό των δασμών από την πλευρά της Ουάσιγκτον, ο Τούρκος πρόεδρος παραμένει απτόητος και αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, που προκαλεί έντονες αναταράξεις στις αγορές.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι η τουρκική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση ή χρεοκοπία και οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες – με τη λίρα σε ελεύθερη πτώση – είναι οι «πύραυλοι» ενός οικονομικού πολέμου που συντελείται εις βάρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένως καλέσει τους πολίτες να μετατρέψουν ευρώ και δολάρια σε εθνικό νόμισμα, ώστε να στηρίξουν τη λίρα. Έχει επίσης απειλήσει ότι η Άγκυρα θα αναζητησει νέους συμμάχους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment