PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία


Επίθεση με μπογιές κατά της πρεσβείας της Γαλλίας και του γαλλικού προξενείου εξαπέλυσε ομάδα περίπου 15 μελών του «Ρουβίκωνα» νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δράστες πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στον μαντρότοιχο, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Γαλλία αναδεικνύεται, ξανά, σε μία ισχυρή περιφερειακή, ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να έχει έμπρακτη επιρροή στο Ευρασιατικό πεδίο».

Τονίζει επίσης πως «ο γαλλικός στόλος συμμετείχε στον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας, ενώ έχει σχεδόν ανακοινωθεί η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων πλάι στις ΗΠΑ σε συριακό έδαφος», ενώ επισημαίνει ότι «η Γαλλία δίνει υποστήριξη στο ελληνικό κράτος στον πρόσφατο σκυλοκαυγά με το τουρκικό και πουλάει φρεγάτες».

«Συνολικά η γαλλική εξουσία εκπέμπει ένα μήνυμα πολεμικών επεμβάσεων, εξοπλισμών, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και καταστολής», υπογραμμίζει επίσης ο Ρουβίκωνας.

Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών την επίθεση με μπογιές

Την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα με μπογιές κατά της πρεσβείας της Γαλλίας και του γαλλικού προξενείου καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην πρεσβεία της Γαλλίας. Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Προσθέτει επίσης ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάλι έφυγαν σαν κύριοι

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση με μπογιές από μέλη του Ρουβίκωνα κατά της πρεσβείας της Γαλλίας και του γαλλικού προξενείου.

«Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πάλι έφυγαν σαν κύριοι..», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Φ. Γεννηματά: Οι μπαχαλάκηδες έχουν την πλήρη κάλυψη του Α. Τσίπρα

Οι μπαχαλάκηδες έχουν την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφω Γεννηματά με αφορμή τη χθεσινή επίθεση του« Ρουβίκωνα» στη γαλλική πρεσβεία.

«Για μια ακόμη φορά εξέθεσαν διεθνώς την χώρα μας» σημειώνει η κα Γεννηματά. «Με την ευθύνη να μην ανήκει μόνο στον ανύπαρκτο Υπουργό. Γιατί είναι απόλυτα προφανές ότι οι μπαχαλάκηδες έχουν πλήρη και συνειδητή κάλυψη από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του.

Δεν περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς, η απάντηση θα δοθεί με την καταδίκη του ελληνικού λαού» καταλήγει η δήλωση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment