PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Συναντίληψη Τσίπρα – Τσακαλώτου για όλα τα θέματα


Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τα περί διάστασης απόψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, λέγοντας ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες.

«Οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι εξαιρετικές. Υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real Fm, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η β’ αξιολόγηση. «Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης», σημείωσε.

«Η κύρια ευθύνη της καθυστέρησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ», πρόσθεσε και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «καλά θα κάνει να το αναγνωρίσει». Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η απαίτηση του ΔΝΤ για προ-νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος είναι οικονομικά και πολιτικά παράλογη».

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ότι «σαφώς η αβεβαιότητα είναι προβληματική και πως αυτήν (την αβεβαιότητα) τη συντηρεί και την τροφοδοτεί η στάση του ΔΝΤ». «Ωστόσο, εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να συντηρηθεί», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ερμήνευσε χθες ως διάσταση απόψεων μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, τον καβγά που είχε ο δεύτερος με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όταν δεν του έδωσε τον λόγο για να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επανήλθε σήμερα στο θέμα, υπενθυμίζοντας τις διαφορετικές τους δηλώσεις για το αν έχουν υλοποιηθεί ή όχι τα προαπαιτούμενα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η τομεάρχης Οικονομομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη διερωτήθηκε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM «ποιος -ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος- λέει την αλήθεια για την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων για τη β’ αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment