PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Πολύ γρήγορα η συνολική συμφωνία


«Βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτιμώντας πως «πολύ γρήγορα» η κυβέρνηση και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία.

«Μετά το Eurogroup της 7ης Απριλίου έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση, τα βήματα είναι καθορισμένα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας: «Έχουμε πολιτική συμφωνία στους βασικούς άξονες, επομένως νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω τεχνικές δυσκολίες και πολύ γρήγορα θα καταλήξουμε».

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «οι δηλώσεις μετά το Eurogroup της Μάλτας ήταν σαφείς: Ο κ. Ντέισελμπλουμ μίλησε για συμφωνία, ο κ. Μοσκοβισί μίλησε για συμφωνία, το ΔΝΤ είναι θετικό και η Γερμανία δεν έχει κανένα θέμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων το 2019 είναι να έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος». «Στις 21-23 Απριλίου, στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, θα καθορισθούν τα προαπαιτούμενα και θα ψηφιστούν στη Βουλή. Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει τη συμφωνία στις 22 Μαΐου ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup» διευκρίνισε.

Σημείωσε παράλληλα πως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ορισθούν τώρα και θα εφαρμοσθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment