PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γ. Δραγασάκης


Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων, ενώ δεν απέκρυψε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ σοβαρά για το πώς, σε περίπτωση ρήξης, θα χρηματοδοτείτο η εισαγωγή απολύτως αναγκαίων αγαθών.

Στάθηκε στην κριτική που ασκείται σε χειρισμούς και σε πρόσωπα κατά τη διαπραγμάτευση και έθεσε το ερώτημα αν ευθύνονται μόνο αυτά ή πρέπει να εξεταστούν και θεωρητικά λάθη αλλά και παραδοχές που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως εκείνη που υποστήριζε ότι υπό την απειλή της ρήξης θα προκαλείτο μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε διάφορες προσπάθειες της κυβέρνησης για εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι «από παντού» η υπόδειξη ήταν «κλείστε την συμφωνία πρώτα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι πρέπει να συζητηθεί «χωρίς κουτσομπολιά» η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ιδρυτικό συνέδριό του, τα θετικά και τα αρνητικά του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και άλλα ζητήματα της πεντάμηνης κυβερνητικής πορείας, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και τις αντοχές μας».

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσαν σπουδαίο αγώνα απέναντι σε άγρια θηρία», δήλωσε από την πλευρά του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς.

«Δεν πρέπει να ανατραπεί η πρώτη αριστερή κυβέρνηση με τη διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», είπε και ζήτησε να περιοριστεί η πολυγλωσσία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι άλλη λύση δεν υπήρχε.

«Όποιος έχει άλλη πρόταση οφείλει να την πει. ‘Αλλο δρομολόγιο δεν μπορούσε να υπάρξει σε αυτή τη φάση», είπε ο κ. Ρήγας.

«Οι διασπάσεις δεν είναι λύση» πρόσθεσε, λέγοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει συγκροτημένη συζήτηση.

«Δεν μπορεί να αφήνουμε τον ελληνικό λαό έρμαιο, δεν είναι αυτό στάση ευθύνη της Αριστεράς, για να είμαστε εμείς εντάξει με το συνειδησιακό μας πρόβλημα», είπε ακόμη το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment