PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαδηλώσεις υπέρ των δημόσιων σχολείων και του Συντάγματος


Υπέρ των δημόσιων σχολείων και του Συντάγματος της χώρας, διαδηλώνουν οι Ιταλοί πολίτες σε 100 πόλεις.

Υπέρ των δημόσιων σχολείων και του Συντάγματος της χώρας, διαδηλώνουν οι Ιταλοί πολίτες σε 100 πόλεις.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον σύνδεσμο δημοσιογράφων Articolo 21 (άρθρο 21) με την στήριξη όλων των κομμάτων της κεντροαριστεράς (Δημοκρατικό Κόμμα, Ιταλία των Αξιών, Αριστερά και Ελευθερία, Πράσινοι), μέρους του κεντροδεξιού “Μέλλον και Ελευθερία”, συνδικαλιστών, φοιτητών, και του πρώην προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο.

“La Costituzione non si tocca”, “Μην αγγίζετε το Σύνταγμα“, το κύριο σύνθημα των διοργανωτών, στα μηνύματα που μεταδόθηκαν μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο, για να παρακινηθούν oi πολίτες, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Οι διαδηλώσεις, συνδέονται άμεσα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον οποίον “πολλοί καθηγητές των δημόσιων σχολείων διδάσκουν ιδέες που είναι σε αντίθεση με τις αρχές των ιταλικών οικογενειών και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ναπολιτάνο, υπογράφει μόνο τους νόμους που εγκρίνονται από τους συμβούλους του”.

Ο “Καβαλιέρε”, προσπαθεί να “περάσει” ριζική αλλαγή του δικαστικού συστήματος της χώρας, με διαχωρισμό της καριέρας εισαγγελέων και δικαστών, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι θα ήθελε να πετύχει την έγκριση προεδρικού συστήματος, για να εκλεγεί ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στους δρόμους κατεβαίνουν και τα μέλη του λεγόμενου “Popolo viola” (Μόβ λαού) το οποίο, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο, με κύριο αίτημα την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.

Παράλληλα, αναμένεται να δώσουν το “παρών” και πολλά, γνωστά ονόματα του χώρου του θεάτρου και του κινηματογράφου που επιθυμούν να εκφράσουν, με τον τρόπο αυτό, την έντονη δυσαρέσκεια τους, για την συνεχή περικοπή, από μέρους της κυβέρνησης του “Καβαλιέρε”, των κρατικών επιχορηγήσεων προς τον τομέα της τέχνης και του θεάματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment