PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του


Η σορός του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή την περασμένη εβδομάδα, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιαρμίς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X το Σάββατο.

Η Κίρα Γιάρμις είπε ότι δεν γνώριζε εάν οι αρχές θα επέτρεπαν να γίνει μια κηδεία «όπως θέλει η οικογένεια και όπως αξίζει» στον Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι ρωσικές αρχές είχαν αποδώσει τον θάνατό του σε «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου». Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι είχε δηλώσει ότι της επέτρεψαν να δει τη σορό του γιου της, μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του σε φυλακή στην Αρκτική.

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια δήλωσε ότι είδε τη σορό του γιου της στην πόλη Σάλεκχαρντ, κοντά στη φυλακή όπου πέθανε και ότι υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. «Το βράδυ με πήγαν κρυφά στο νεκροτομείο, όπου μου έδειξαν τον Αλεξέι», είπε. Όμως, υποστήριξε ότι οι αρχές την «εκβιάζουν» για τις συνθήκες της ταφή του γιου της.

«Με εκβιάζουν, θέτοντας τους όρους για το πού, πότε και πώς θα πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι», ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του Αλεξέι Ναβάλνι στο YouTube.

Επίσης, δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές θα ήθελαν η ταφή να γίνει «μυστικά, δίχως αποχαιρετισμό». Συμπλήρωσε ότι οι ερευνητές «ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αιτία θανάτου του και πως έχουν όλα τα ιατρικά νομικά έγγραφα».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Με γρίπη ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment