PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δε θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα Σκανδαλίδης και Κασσής


Επεισοδειακή ήταν η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεις.

Επεισοδειακή ήταν η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεις.

Παρά την τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί υπερψήφισης του πακέτου των μέτρων και στήριξης της κυβέρνησης, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν πεπεισμένοι.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κασσής δήλωσαν στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.

«Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου πρόεδρε» τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο. «Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κ αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές. Για αποκρατικοποιήσεις: Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό».

Μάλιστα ο κ. Σκανδαλίδης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών». Ο ίδιος, κάλεσε τους συναδέλφους να μην ψηφίσουν τα μέτρα υποστηρίζοντας ότι «ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

«Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια, φορτώσαμε 150 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος» τόνισε από τη μεριά του ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να φέρει εις πέρας τις αποκρατικοποιήσεις, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο» συμπλήρωσε, ενώ δεν δίστασε να στραφεί εναντίον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ: «Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές».

Παράλληλα ο κ. Ντόλιος με αφορμή πρόθεση του Μιχάλη Κασσή να καταψηφίσει τα μέτρα κάλεσε όποιον δεν ψηφίσει τα μέτρα, «να παραδώσει την έδρα του».

«Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;» απάντησε οργισμένος ο κ. Κασσής.

«Έχουμε γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε» δήλωσε, ο Γιάννης Κουτσούκος για να γίνει ο τέταρτος βουλευτής που δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment