PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Δεν είναι ώρα για συντεχνιακούς εγωισμούς»


Δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Ακόμα και μηδενικό να ήταν το χρέος και μηδενικά τα ελλείμματα της χώρας, έπρεπε να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές, γιατί διαφορετικά σε μερικά χρόνια θα είχαμε και χρέη και ελλείμματα”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των όσων έγιναν από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμοζόμενη τώρα κυβερνητική πολιτική, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “τα έκτακτα μέτρα που πήραμε πέρυσι ήταν αναγκαία και είχαν στόχο τη σωτηρία της χώρας”.

“Διεκδικήσαμε τη διακυβέρνηση για να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές και οι πολιτικές μας αποσκοπούν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για αλλαγή της ζωής των πολιτών προς το καλύτερο”, είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για “Ελλάδα ανοιχτή και δίκαιη και οικονομία δυνατή και σταθερή”.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε “αυτονόητες αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια” στην οικονομία, το κράτος, την υγεία, την αγορά εργασίας και την παιδεία και ζήτησε “να φύγουμε από το πελατειακό και να πάμε στο συλλογικό”.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε “το δικαίωμα στις αντιδράσεις”, τόνισε, ωστόσο, ότι “το στραβό όπου υπάρχει θα αλλάξει” και πρόσθεσε ότι “η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις προσπάθειες, δεν είναι η ώρα για συντεχνιακούς εγωισμούς”.

“Όλοι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, θέλουν να αλλάξει η χώρα, τιμούμε κάθε διεκδίκηση, αλλά πρέπει να τιμήσουμε και τις υποχρεώσεις μας”, είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος ταυτόχρονα σε “ορισμένες αλλαγές που είναι δύσκολες”, προσθέτοντας ότι “η νομιμοποίηση των πολιτών είναι η δύναμή μας”.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε όσους αμφισβητούν την προαναφερθείσα “νομιμοποίηση των πολιτών” επικαλούμενος την “απάντηση που δόθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές”, ενώ υπογράμμισε ότι “οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν εντολή μόνο από τον ελληνικό λαό”.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν παρών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση για θέματα βιοκλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι “η κρίση προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για μια νέα αλλαγή, ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment