PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βραζιλία: Αποπέμπεται προσωρινά από την προεδρία η Ρούσεφ


Η Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου της Βραζιλίας, με ψήφους 55-22, αποφάσισε να παραπέμψει σε δίκη την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ για παραβίαση της νομοθεσίας για τον προϋπολογισμό της χώρας, αποπέμποντάς την προσωρινά από το ύπατο αξίωμα.

Για την παραπομπή της κ. Ρούσεφ χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, Βουλή και Γερουσία, η οποία επετεύχθη μετά τη μεταστροφή του κεντρώου, πολυσυλλεκτικού Κόμματος του Βραζιλιανού Δημοκρατικού Κινήματος (PMDB), το οποίο πέρασε από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αντιπολίτευση.

Η συνεδρίαση της Γερουσίας ήταν μαραθώνια, καθώς διήρκεσε περίπου 20 ώρες.

Προσωρινός πρόεδρος αναμένεται να αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, πρώην σύμμαχος και νυν άσπονδος εχθρός της κ. Ρούσεφ, η οποία διαδέχτηκε τον Λουΐς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα στην ηγεσία του κεντροαριστερού – αριστερού Κόμματος Εργατών και στην προεδρία της χώρας τον Ιανουάριο του 2011.

Η παραπεμεφθείσα πρόεδρος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παράνομα πόρους για να καλύψει διογκούμενοι κρατικά ελλείμματα ώστε να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2014, κάτι το οποίο η ίδια αρνείται.

Η δίκη μπορεί να διαρκέσει έως και 180 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η κ. Ρούσεφ δεν θα έχει επιστρέψει στο αξίωμά της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το καλοκαίρι του 2016.

Η κ. Ρούσεφ έκανε μία τελευταία προσπάθεια να αποφύγει την παραπομπή της σε δίκη διακόπτοντας τη διαδικασία στο Κογκρέσο μέσω αίτησης αναίρεσης στη Δικαιοσύνη, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας την απέρριψε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment