PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Απογραφή Πληθυσμού 2011: Απογραφόμαστε στο Περιστέρι


Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια ήρθε η ώρα να… ξαναμετρηθούμε!

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια ήρθε η ώρα να… ξαναμετρηθούμε!

Από σήμερα και μέχρι τις 24 Μαΐου θα διεξαχθεί υπό τη σκέπη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η γενική απογραφή πληθυσμού που θα μας δώσει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας που συντελέστηκε από το 2001 έως και σήμερα.

Αυτό που θα χρειαστεί κα κάνουμε εμείς μέσω μιας διαδικασίας που δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά είναι να απαντήσουμε στις απλές ερωτήσεις ενός εκ των 55.000 απογραφέων που θα μας επισκεφθούν, σχετικά με την κατοικία μας, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμά μας και το επίπεδο της εκπαίδευσής μας.

Είναι σημαντικό να απογραφούμε στο Δήμο μας, ώστε να είναι πραγματικά τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν και να μπορέσουν τόσο η Κεντρική Διοίκηση όσο και η Δημοτική Αρχή να κάνουν τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των ενεργειών τους, όσον αφορά τους τομείς της αναπτυξιακής, οικονομικής, κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής.

«Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο. Παράλληλα, είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους» όπως δηλώσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου.

Για πρώτη φορά δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται στο σπίτι την ημέρα της απογραφής όλα τα μέλη της οικογένειας. Πληροφορίες μπορούν να δοθούν από ένα και μόνο μέλος που θα γνωρίζει τις πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, την εκπαίδευση και την εργασία των υπολοίπων.

Οσον αφορά την κατοικία, θα πρέπει να γνωρίζουμε το έτος κατασκευής και το εμβαδόν της, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατέχουμε και αν διαθέτουμε χώρο στάθμευσης, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο. Οπως ξεκαθαρίστηκε, δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου και δεν θα ζητηθεί κανένα σχετικό πιστοποιητικό.

Για τους μετανάστες θα υπάρχουν ειδικές προβλέψεις. Η απογραφή θα γίνει στη γλώσσα τους παρουσία συνοδού της κοινότητάς τους και δεν θα επιδείξουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με τη νομιμότητά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment