PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΑΝΕΛ: Να προστατευθεί με κάθε τρόπο η πρώτη κατοικία


Το ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους είναι «να προστατευθεί με κάθε τρόπο η πρώτη κατοικία από τις δήθεν τεχνοκρατικές αντιλήψεις που φέρουν τη σφραγίδα των δανειστών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Όπως υπογραμμίζει, αυτού οι του είδους οι τεχνοκρατικές αντιλήψεις είναι «αντικοινωνικές, βάναυσες και αδιαφορούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή τους για χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε πραγματική ομηρία έχοντας πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση».

Η κ. Χρυσοβελώνη χαρακτηρίζει μείζον κοινωνικό ζήτημα το θέμα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό να αγοραστούν τα «κόκκινα» δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων από «κερδοσκοπικά ξένα funds».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό της κυβέρνησης, στη μάχη που δίνει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να σταθούν το ίδιο αλληλέγγυες σε αυτή την ομολογουμένως κρίσιμη και σκληρή διαπραγμάτευση», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment