PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανακήρυξαν πρόεδρο τον Ουαταρά στην Ακτή


Το Συνταγματικό δικαστήριο της Ακτής του Ελεφαντοστού επικύρωσε στη συνεδρίασή του τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 28ης Νοεμβρίου 2010.

Το Συνταγματικό δικαστήριο της Ακτής του Ελεφαντοστού επικύρωσε στη συνεδρίασή του τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 28ης Νοεμβρίου 2010, σύμφωνα με τα οποία ο Αλασάν Ουαταρά είναι ο νικητής, αναιρώντας προγενέστερη απόφασή του, με την οποία αμφισβητούσε τα ίδια εκλογικά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του εν λόγω θεσμικού οργάνου, Πολ Γιάο Εντρέ, ανακήρυξε τον Ουαταρά “πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Με την προγενέστερη απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου, που έλαβαν δικαστές πιστοί στον τέως πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό, δόθηκε το έναυσμα για μία εμφυλιοπολεμική σύγκρουση, η οποία διήρκεσε σχεδόν 150 μερόνυχτα.

Εξαιτίας της σύγκρουσης εκτοπίστηκε ή εκπατρίστηκε ένα εκατομμύριο πολιτών, χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν. Ο Λοράν Γκμπαγκμπό χάρη στις πιστές “Δυνάμεις άμυνας κι ασφάλειας”, αν και ηττημένος, αρνείτο να φύγει από το προεδρικό μέγαρο στο Αμπιτζάν.

Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η μεγαλύτερη παραγωγός κακάο στον πλανήτη. Όσο προχωρούσε η εμφύλια σύρραξη, μία επανάληψη της διετούς εμφυλιοπολεμικής κατάστασης των ετών 2002-2003, η τιμή του προϊόντος είχε φθάσει ξανά στο ιστορικό “υψηλό” της δεκαετίας του 1980.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment