PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αιτήσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Περιστερίου


Ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου και Πρόεδρος του νέου φορέα Κ.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Π. του Δήμου Περιστερίου Νίκος Μιχαλόπουλος

Από το Σεπτέμβρη του 2006 ξεκίνησε η λειτουργία δύο Μονάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» για την Ανθούπολη, στα πλαίσια του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη στην περιοχή Ανθούπολης Περιστερίου», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2000 – 2006 και διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Περιστερίου Α.Ε. (ΑΝΑΝΕΠΕΡ Α.Ε.).

Οι δύο αυτές δομές λειτουργούν μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας ανακούφιση σε 320 περίπου ωφελούμενους σε όλο το Περιστέρι. Στόχος των μονάδων αυτών είναι η παροχή υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν κατ’οίκον βοήθειας και συγκεκριμένα σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Στελεχώνονται η κάθε μία από δύο κοινωνικές λειτουργούς, δύο νοσηλεύτριες, δύο οικογενειακούς βοηθούς, έναν γιατρό και μια φυσικοθεραπεύτρια.

Όπως ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου και Πρόεδρος του νέου φορέα Κ.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Π. του Δήμου Περιστερίου Νίκος Μιχαλόπουλος για το έτος 2011 το πρόγραμμα χρηματοδοτείται ως υποστηρικτικό μέτρο σε ανέργους ή επαπειλούμενους από ανεργία, ώστε να αποδεσμευτούν από την φροντίδα οικείων τους και να μπορέσουν να επωφεληθούν από άλλα ενεργητικά μέτρα απασχόλησης (συμβουλευτική, κατάρτιση, προώθηση στην απασχόληση).

Έτσι για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μπορούν για φέτος να κάνουν αίτηση:

 Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

 Άνεργοι που συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης και συγκεκριμένα:

Α) σε πρόγραμμα STAGE του ΟΑΕΔ

Β) σε πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας του ΟΑΕΔ

Γ) σε πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ

Δ) σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης

Ε) σε Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

 Άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : 210 5709038, 210 5709024, 210 5709000.

Τα γραφεία των δομών βρίσκονται στην οδό, Εθνάρχου Μακαρίου 1, 12131 Περιστέρι (ΚΥΒΕ – Γέφυρα Κολοκυνθούς).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment