PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Μουσική εκδήλωση με θέμα «Ύμνοι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής» στο Δήμο Ιλίου


Aπό τη βυζαντινή χορωδία του πρωτοψάλτη και χοράρχη Γεώργιου Κακουλίδη

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 ο Δήμος Ιλίου διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με θέμα «Ύμνοι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής» η οποία πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου από τη βυζαντινή χορωδία του πρωτοψάλτη και χοράρχη, κ. Γεώργιου Κακουλίδη.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου «Μέλινα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου και της νεοσυσταθείσας Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος πολιτών, οι οποίοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τους 25 ιεροψάλτες της χορωδίας σε μία πραγματικά εξαιρετική απόδοση των ύμνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η χορωδία του κ. Κακουλίδη έχει ιδρυθεί το 1965 και μέσα από την μακρόχρονη παρουσία της έχει αποδείξει ότι υπηρετεί υπεύθυνα και πλουτίζει μεθοδικά τη λειτουργική μουσική μας παράδοση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, ιερείς της Μητρόπολης, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Κώστας Γείτονας καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment