PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έμφραγμα στέρησε τη ζωή στον Ρασούλη


Την Τρίτη στις 4.30 το απόγευμα θα πουν το στερνό αντίο συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στον Μανώλη Ρασούλη, ο οποίος βρέθηκε, χθες, νεκρός στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη στις 4.30 το απόγευμα θα πουν το στερνό αντίο συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στον Μανώλη Ρασούλη, ο οποίος βρέθηκε, χθες, νεκρός στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του μεγάλου συνθέτη, που αγαπήθηκε όσο λίγοι, θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Η είδηση του ξαφνικού και πρόωρου θανάτου του έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση, που εντείνεται από το γεγονός ότι πέθανε μόνος.

Ο θάνατος του Μανώλη Ρασούλη επήλθε τελικά από έμφραγμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα, που έκανε το πρωί, την νεκροψία και νεκροτομή και μάλιστα πριν από 10 ημέρες και όχι τέσσερις όπως εικαζόταν αρχικά.

Το μοιραίο έμφραγμα που υπέστη στις 5 Μαρτίου ο μεγάλος τραγουδοποιός ήταν το δεύτερο, καθώς σύμφωνα με τους οικείους του πρέπει να είχε υποστεί άλλο ένα προ εικοσαημέρου, που παραπονιόταν για πόνους στο στήθος.

Βρισκόταν, δηλαδή, νεκρός στο σπίτι του επί εννέα μέρες, μέχρι χθες το πρωί, οπότε εντόπισαν τη σορό του φίλοι, που τού τηλεφωνούσαν, αλλά δεν απαντούσε.

Με το θάνατό του, ένα κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας ολοκληρώθηκε. Οι γενιές όμως που έρχονται, θα εξακολουθούν να σιγοτραγουδούν τα αλησμόνητα έργα του όπως «Η εκδίκηση της γυφτιάς», «Τα Δήθεν», «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως» , «Πότε Βούδας, πότε Κούδας»…

Τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του πολυσχιδούς καλλιτέχνη απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος εξέφρασε βαθιά θλίψη και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ανένταχτος και ανεξάρτητος, βαθιά Έλληνας και διεθνής, ο Μανώλης Ρασούλης μέσα από τους στίχους, τα τραγούδια, τα κείμενα του αλλά και τη στάση ζωής του, υπήρξε μάχιμος και δημιουργικός σε μια εποχή κρίσιμη πολιτικά κοινωνικά και αξιακά για τη χώρα μας.
Ο λόγος του οξύς και ιδιαίτερος, υπήρξε ευδιάκριτος και απαραίτητος για τον ελληνικό λαό, κυρίως μέσα από τα τραγούδια του που αγαπήθηκαν όσο λίγων και θα συνεχίσουν να τραγουδιούνται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.»

«Ο Μανώλης Ρασούλης θα μείνει στην ελληνική μουσική ιστορία για τους στίχους του και για τις σημαντικές του συνεργασίες με μεγάλους συνθέτες του καιρού μας. Θα τον θυμούνται όλοι όσοι τραγούδησαν το έργο του και γλέντησαν με αυτό (…) Πολύπλευρες προσωπικότητες, όπως η δική του, γίνονται όλο και πιο σπάνιες στην εποχή μας» ανακοίνωσε η ΝΔ.

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον Μανώλη Ρασούλη, τον Άνθρωπο, το Πολιτικό Ον, τον προικισμένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή, τον στιχοπλόκο που χάραξε τη δική του μεγάλη ιστορία στο νεότερο ελληνικό τραγούδι.

Για μισό αιώνα σχεδόν κινήθηκε με γνώμονα τις ιδεολογικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του, την αισθητική του και το ταλέντο του για να υποστεί πάσης φύσεως διωγμούς και στο τέλος να φύγει σεμνά και αθόρυβα μέσα στην αδυσώπητη ερημιά του.

Στην τέχνη του υπήρξε πρωτοπόρος, ίδρυσε πραγματική σχολή. Δεν μιμήθηκε. Τον μιμήθηκαν και θα εξακολουθούν να τον μιμούνται.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε τη θλίψη της : «Ο Ρασούλης περνά στην ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, βαθύτατα αντικομφορμιστής και ανατρεπτικός, με ένα πηγαίο προσωπικό χιούμορ, που χαρακτήριζε και το καλλιτεχνικό του έργο. Μαζί του, περνούν στην ιστορία και τα δεκάδες σημαντικά τραγούδια που έγραψε, τραγούδια που «ελπίδες γέννησαν»…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment