PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκκληση του στρατού για μέτρα πολιτικής σταθεροποίησης στην Ουκρανία


Έκκληση στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει «επειγόντως» μέτρα για τη «σταθεροποίηση» της κατάστασης στην Ουκρανία απηύθυνε ο στρατός της χώρας.

Έκκληση στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει «επειγόντως» μέτρα για τη «σταθεροποίηση» της κατάστασης στην Ουκρανία απηύθυνε ο στρατός της χώρας με ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας.

«Οι στρατιωτικοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του υπουργείου καλούν τον ανώτατο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να λάβει επειγόντως μέτρα στο πλαίσιο της σημερινής νομοθεσίας, για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οι στρατιωτικοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του υπουργείου ‘Αμυνας θεωρούν απαράδεκτες την κατάληψη δημόσιων κτιρίων και τις απόπειρες παρεμπόδισης της εξουσίας να ασκήσει το έργο της και επισημαίνουν ότι μια κλιμάκωση του κινήματος αμφισβήτησης απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης σε αναρρωτική άδεια λόγω «οξείας νόσου του αναπνευστικού», όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ουκρανικής Προεδρίας.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Γιανουκόβιτς κατηγόρησε με ανακοίνωσή του την αντιπολίτευση ότι «πυροδοτεί» την κατάσταση καλώντας τον πληθυσμό Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment