PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άλλαξε γνώμη για τον Κάμερον ο Τραμπ


Με διαφορετική άποψη για τον Βρετανό πρωθυπουργό και τις σχέσεις που θα είχε μαζί του εφόσον εκλεγόταν πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχει αρκετά προβλήματα, και νομίζω ότι (η συμπεριφορά του) ήταν ανάρμοστ(η). Οπότε, είναι εντάξει. (…) Είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλή σχέση μαζί του», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Σε συνέντευξή του που είχε μεταδοθεί τη Δευτέρα από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο Τραμπ ρωτήθηκε πώς εκτιμά ότι θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών εάν εκλεγεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. «Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε πολύ καλή σχέση, ποιός ξέρει;», ανέφερε.

Ο Κάμερον είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο βρετανικό κοινοβούλιο για την δήλωση του τελευταίου ότι θα απαγόρευε την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αποκαλώντας τον «διχαστικό και ηλίθιο».

Ερωτηθείς ποιόν ξένο ηγέτη θα προτιμούσε να συναντήσει πρώτο, ο Τραμπ είπε στο Reuters: «Δεν έχω προτίμηση, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Θα τους συναντήσω, θα έχουμε καλύτερες σχέσεις με ξένες χώρες από ό,τι έχουμε τώρα».

Πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Β. Κορέας

Πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια -όπως είπε- να σταματήσει την υλοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Η δήλωση του Τραμπ συνιστά στην ουσία αλλαγή της στάσης που ακολουθεί παραδοσιακά η Ουάσιγκτον έναντι της απομονωμένης διεθνώς χώρας.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, ο Τραμπ υποστήριξε επίσης, την επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment