PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Πέφτει η Μέρκελ, ανεβαίνει η Ακροδεξιά


Tα ποσοστά της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ υποχωρούν και περισσότεροι ψηφοφόροι στρέφονται στο εθνικιστικό – ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το ποσοστό της CDU έχει μειωθεί στο 33%, είναι δηλαδή δύο μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και οκτώ μονάδες κάτω σε σύγκριση με το 2015. Η CDU παραμένει πρώτη σε δημοτικότητα, όμως η AfD αύξησε το ποσοστό της κατά δύο μονάδες, στο 12%.

Περίπου έναν χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές, η δημοσκόπηση επισημαίνει τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν πολλοί για την καγκελάριο Μέρκελ μετά την απόφασή της να υιοθετήσει πολιτική ανοιχτών θυρών για τους πρόσφυγες.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι – πολλοί από εμπόλεμες ζώνες, όπως τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν – έφτασαν το 2015 στη Γερμανία, πυροδοτώντας φόβους για το κόστος της φιλοξενίας τους και την ενσωμάτωσή τους, φόβους οι οποίοι έδωσαν ώθηση στην ακροδεξιά AfD.

Η CDU αναμένεται ότι θα καταγράψει μεγάλες απώλειες στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, η πρώτη από τις οποίες θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και η δεύτερη στις 18 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Η AfD εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα ποσοστά της και στις δύο αυτές περιοχές.

Η δημοσκόπηση του Forsa δείχνει επίσης ότι τα ποσοστά όλων των άλλων κομμάτων παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), εταίροι της κ. Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, βρίσκονται στο 22%.

Σύμφωνα εξάλλου με την ίδια δημοσκόπηση, πάνω από 6 στους 10 Γερμανούς (ποσοστό 62%) πιστεύουν η αναθεώρηση της πολιτικής άμυνας, στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκε από τους πολίτες να αποθηκεύουν νερό και τρόφιμα για την περίπτωση μιας τρομοκρατικής επίθεσης ή μιας φυσικής καταστροφής ήταν «καταστροφολογική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment