PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)



Ανησυχία προκλήθηκε στους επισκέπτες του Πάρκου Τρίτση το μεσημέρι της Κυριακής (28/4) από καπνό που ήταν ιδιαίτερα εμφανής και σε κοντινή απόσταση από τον πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας.

Τελικά η φωτιά είχε μπει σε σπίτι που βρίσκεται πολύ κοντά στο Πάρκο αλλά η αναστάτωση που προκλήθηκε έκανε τους περίοικους να αναρωτιούνται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αντιπυρική προστασία της έκτασης.

Σε σταθερή βάση το χώρο του Πάρκου περιπολούν ένα όχημα της Πυροσβεστικής και μια ακόμα μικρή υδροφόρα εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων που είχε συνάψει σύμβαση με την Περιφέρεια.

Αυτή όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί η προστασία που δεν θα θέσει σε κίνδυνο το Πάρκο αφού όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν η πρόληψη είναι αυτή που σώζει σε όλες τις καταστάσεις.

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει απόλυτα εμφανές αφού αρκετά σημεία του Πάρκου δεν έχουν καθαριστεί και αποτελούν πιθανές εστίες έναρξης μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τη διοίκηση του Πάρκου ότι η σπουδαιότητα της διατήρησης του χώρου σε καλή κατάσταση είναι αναγκαία αφού αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής στα Δυτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment