PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το προσωνύμιο «Κωνσταντίνος Παπλωματάς» παίρνει το 27ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου


Την ύστατη τιμή στον αδικοχαμένο δάσκαλο και π.Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» θα κάνει ο Δήμος Περιστερίου δίνοντας το όνομα του σε σχολείο της πόλης μας.

Το θέμα «Λήψη απόφασης για την προσθήκη προσωνυμίας «Κωνσταντίνος Παπλωματάς» στο 27ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου» συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε ομόφωνη θετική απόφαση από όλες τις παρατάξεις για τη τιμητική ονομασία του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε ο αγαπημένος δάσκαλος.

Ο Κώστας Παπλωματάς αποτελούσε πρότυπο εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή, ο οποίος αγωνίστηκε για πολλά χρόνια προς όφελος των σχολείων στην πόλη μας. Μάλιστα ο Δήμος Περιστερίου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης είχε αποστείλει από τις 26 Μαΐου 2016 αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τη τιμητική ονομασία του 27ου δημοτικού.

eggrafo_timhtikhs_onomasias_paplwmatas

Ο Κώστας Παπλωματάς γεννήθηκε το 1963 στο Περιστέρι και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Κώστας δούλεψε σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις που του ανατέθηκαν από το Κόμμα.

Το 1991, την περίοδο της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές, ανέλαβε γραμματέας της ΚΟΒ Δασκάλων Περιστερίου και εκλέχτηκε στην Αχτιδική Επιτροπή, πρωτοστατώντας με πίστη και αυταπάρνηση στην υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής, ο σ. Κώστας είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στέλεχος του ΠΑΜΕ, με πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Από το 1995 ως το 2005, πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», από το 2005 ως το 2010 στο ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από το 2011 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

Ο Κώστας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία του Περιστερίου, αφού ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τους μαθητές του, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν για τα λαϊκά προβλήματα.

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του το βράδυ της Κυριακής 18 Ιανουαρίου 2015 στη συμβολή των οδών Πελοπίδα και Δωδεκανήσου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment