PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τι κρύβει η εκτέλεση του Μ. Ζαφειρόπουλου


“Συμβόλαιο θανάτου” και “πληρωμένους εκτελεστές” βλέπουν πίσω από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..

Ωστόσο, πέραν των εκτελεστών όσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια υπόθεση, που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια και με τα λεγόμενά τους αφήνουν να εννοηθεί ότι η δολοφονία σχετίζεται άμεσα με κάποια υπόθεση του ποινικολόγου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα οι δύο δολοφόνοι του ποινικολόγου πήγαν στο γραφείο του ως πελάτες.

Προς το παρόν παραμένει ασαφές το αν οι δράστες είχαν κλείσει «ραντεβού» θανάτου με τον άτυχο δικηγόρο ή ήταν μια «έκτακτη» προσέλευση συνάντησης για… νομικές συμβουλές, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείστηκε ραντεβού και μάλιστα με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο.

Ούτε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ούτε ο συνεργάτης του, όμως, φαίνεται να γνώριζαν τα δύο αυτά άτομα.

Ωστόσο, τα δύο άτομα, ηλικίας 30 με 40 ετών που μιλούσαν σπαστά ελληνικά αφού περίμεναν αρκετή ώρα στην αίθουσα αναμονής και μίλησαν με τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, μπήκαν μαζί με τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συσκέψεων.

Αφού συζήτησαν για λίγο και οι τέσσερις μαζί ζήτησαν από τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει για να συζητήσουν κάτι ιδιαιτέρως μαζί του. Όπως και έγινε.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου αποχώρησε και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Οι δολοφόνοι εξαφανίστηκαν τρέχοντας, ενώ ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων και τον βρήκε νεκρό σε μια λίμνη αίματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ξεσκονίζουν τις υποθέσεις του

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να συνθέσει τώρα τον γρίφο της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λαμβάνοντας υπόψη τη μαρτυρία του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και την ατζέντα με τα ραντεβού του.

Έτσι, θα φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει όλους τους φακέλους υποθέσεων που χειριζόταν το γραφείο το τελευταίο διάστημα.

Απαντήσεις στις κάμερες

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τους έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση.

Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δαχτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πέρα από περιγραφή των δραστών, να καταθέσει και άλλες ασήμαντες λεπτομέρειες που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πέρα από την προφορά, οι ιδιωματισμοί αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι δυο εκτελεστές συχνά θα μπορούσαν να προδώσουν την καταγωγή τους.

Εκτελεστής από το εξωτερικό

Το γεγονός βέβαια ότι πήγαν στο γραφείο με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα, άφησαν δαχτυλικά αποτυπώματα, συνομίλησαν χωρίς να τους ενδιαφέρει με τον συνεργάτη του ποινικολόγου αλλά και τα σπαστά ελληνικά κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Για αυτό και γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία με το υλικό από τις κάμερες, έτσι ώστε να ξεκινήσουν πιο δυναμικά οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια.

Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν για τους εκτελεστές βάσει της πρώτης περιγραφής του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου.

Δεν βρέθηκε κάλυκας

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνηκε στην ελίτ των ποινικολόγων. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους της Αθήνας, με άρτια νομική κατάρτιση. Ένας άνθρωπος ευγενικός, πάντα χαμογελαστός και αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του.

Το γραφείο του χειριζόταν τις πιο σοβαρές και γνωστές υποθέσεις που απασχολούσαν την επικαιρότητα. Τόσο σε οικονομικά όσο και σε πιο βαριά ποινικά αδικήματα.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένος με τη Βικτωρία Γρημάνη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νώντα και την Ίριδα. Μάλιστα ο γιός του πρόσφατα απέκτησε το πτυχίο του στη νομική.

Ο Μ. Ζαφειρόπουλος ήταν υιός του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε υπάρξει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο αδερφός του, Γρηγόρης, είχε διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Νομικής Αθηνών, του Συνδέσμου Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων και της οργάνωσης Νέων Δικηγόρων «Η Προοπτική». Μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Ποινικολόγων, του Συλλόγου Επαγγελματικών Δικηγόρων «Ο Λυσίας» και του ομίλου «Ευρωπαϊκή Έκφραση». Από το 2002 εξέδιδε το περιοδικό «Νομικός Φάκελλος».

Εξελέγη πρώτη φορά σύμβουλος του Δ.Σ.Α. το 1996 με τον συνδυασμό του αείμνηστου Σωτήρη Πολύδωρα και έκτοτε ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Συμμετείχε σε πολλές διαρκείς επιτροπές του Δ.Σ.Α., στο Πειθαρχικό Συμβούλιο κ.λ.π. και σε πολλές ad hoc επιτροπές.

Το 2005 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α. προΐστατο της επιτροπής για τη διασφάλιση των Πόρων του Τ.Ν., με αποτέλεσμα – εκτός από την απόδοση των οφειλομένων – την αντικατάσταση του Φ.Μ.Α. από ποσοστό 4% του Φ.Π.Α. στα ακίνητα. Συμμετείχε στη διαρκή Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπ. Δικαιοσύνης και εργάστηκε για τη συμμετοχή των Δικηγόρων στην Επιθεώρηση των δικαστών, για τη διασφάλιση της δυνατότητας των δικηγορικών Συλλόγων να ζητούν τη Σύγκληση της ολομέλειας των Δικαστηρίων.

Υπήρξε επικεφαλής της Επιτροπής για το Εφετείο και συνέβαλε στον περιορισμό των κυλιομένων δικασίμων μετά από διακοπή σε 2 και στη διαδικασία αυτεπάγγελτου ορισμού δικηγόρων στα κακουργήματα από δικηγόρους υπηρεσίας του Δ.Σ.Α.

Υπήρξε υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ. Μάλιστα, στην επικείμενη αναμέτρηση για την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου σκεφτόταν σοβαρά να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος, ωστόσο άλλαξε γνώμη χωρίς όμως να πάψει να ασχολείται ενεργά με τα συνδικαλιστικά θέματα του επαγγέλματός του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment