PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στ. Παπαδόπουλος: Η Δύναμη Προοπτικής στοχεύει στη διοίκηση του Περιστερίου


Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής», Στέφανος Παπαδόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο PeristeriNews.gr.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε όλες τις πτυχές δημιουργίας της νέας παράταξης δηλώνοντας πως θα διεκδικήσουν τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου στις επερχόμενες εκλογές.

κ. Παπαδόπουλε καταρχάς να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα σας προσπάθεια και να ξεκινήσουμε ρωτώντας σας πως πήρατε την απόφαση δημιουργίας μιας νέας παράταξης στο Περιστέρι;

Η απόφαση για τη δημιουργία της Παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”, δεν είναι μόνο δική μου κι ούτε προέκυψε τυχαία και ξαφνικά. Είναι η αυτονόητη ανάγκη ανταπόδοσης και προσφοράς στην πόλη μου και σε όλους αυτούς που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, την αμέριστη  στήριξή τους και το σημαντικότερο κι αξιοσημείωτο για μένα τουλάχιστον, είναι ότι δεν προέρχονται μόνο από τον πολιτικό χώρο και την παράταξη που εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος, κι όπως γνωρίζετε παραιτήθηκα κι ανεξαρτητοποιήθηκα.

Η προσπάθεια αυτή, είναι η αρχή για τη δημιουργία μιας επόμενης, δυνατής, στοχευμένης, ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης ,συλλογικής κι απολύτως διαφορετικής πολιτικής αντίληψης για τα κοινά, σε ό,τι αφορά το Περιστέρι, την πόλη που γεννήθηκα, κατοικώ κι έχω συνδέσει όλη τη ζωή μου προσωπική ,κοινωνική ,επαγγελματική ,όλα τα βιώματά μου από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου μέχρι σήμερα.

Αν αναλογιστεί ο καθένας μας, ότι σε μια επόμενη εκλογική φάση, ο σημερινός Δήμαρχος και η διοίκησή του, θα είναι 17 χρόνια συνεχόμενα, αυτό συνεπάγεται από μόνο του διασύνδεση με όλες τις εξουσίες, αποκτώντας ταυτόχρονα τη μορφή καθεστωτικών, ίσως κι ανεξέλεγκτων διευθυντηρίων.

Βλέπετε, είναι ο εκλογικός νόμος σαθρός κι επιτρέπει ,να μην πω συνδράμει κι αναπαράγει ανάλογα φαινόμενα σε ό,τι αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό κι επιβάλλεται η άμεση κατάργησή του κι η αντικατάστασή του από έναν άλλο που να μην επιτρέπει εκφυλιστικά διοικητικά φαινόμενα στις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζω προς αυτή την κατεύθυνση να είναι ο νέος εκλογικός νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση.

Το όνομα της παράταξης που ανακοινώσατε είναι «Δύναμη Προοπτικής». Με ποια προοπτική ξεκινάτε λοιπόν αυτή την προσπάθεια; Θα υπάρξει στήριξη από κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο;

Το όνομα της παράταξης είναι δηλωτικό όχι των προθέσεων μας μόνο, αλλά κυρίως δίνει τις δυο διαστάσεις, ίσως τις πιο σημαντικές από τις πολλές που στοχεύουμε.

Η Δύναμη είναι η ένταση, το μέγεθος, η τόλμη, ο ριζοσπαστισμός, η ριζική αλλαγή, η ανατροπή σε όλα τα επίπεδα, τις διαστάσεις και τις στοχεύσεις που το πρόγραμμά μας θα επιχειρήσει να αναμετρηθεί με ό,τι μέχρι σήμερα καθεστωτικά και με την κοινωνία παρατηρητή, αποφασιζόταν εντός κεκλεισμένων θυρών, αφήνοντας οσμές συναλλαγής, διαπλοκής ή κακοδιαχείρισης.

Με ό,τι και όποιον θεωρούσε δεδομένους τους πολίτες, βάζοντάς τους στο ρόλο του ψηφοφόρου κάθε 4 περίπου χρόνια, αφαιρώντας του το δικαίωμα του διαδραστικού πολίτη μέτοχου και κοινωνού στην λήψη αποφάσεων για τον ίδιο και την πόλη μας.

Η Προοπτική μας είναι, ν’ αποτρέψουμε, καταστάσεις οδυνηρές για την πόλη μας και τους πολίτες, στο βαθμό του μέγιστου δυνατού, όπως οι πλειστηριασμοί, η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη στέγης κι όλα τα δεινά κοινωνικά φαινόμενα που συμβαίνουν δίπλα μας, την ώρα που γεμίζουν συναυλιακοί χώροι, ενώ συμπολίτες μας, χιλιάδες πια, δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Η Προοπτική μας σημαίνει, οργανωμένα δίκτυα αλληλεγγύης κι όχι ελεημοσύνης με δόσεις μιας σακούλας ανακούφισης, ενός κουπονιού συσσιτίου ή μιας μερίδας φαγητού.

Η Προοπτική μας αφορά και προσβλέπει οργανωμένη τοπική κοινωνία πολιτών που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, χωρίς να γίνεται ο ίδιος πολιτικό ενέχυρο της κάθε δημοτικής αρχής κι από ανάγκη ψηφοφόρος της παράταξής της.

Η Προοπτική μας είναι παρεμβάσεις σε όλη την έκταση της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας από άλλη οπτική γωνία για το περιβάλλον και τις υποδομές.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι η χρονική συγκυρία στην οποία ξεκινάμε την παράταξή μας, είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται με όλες τις συνέπειες που ζούμε όλοι στη χώρα μας. Συνεπώς, οι ανάγκες της κοινωνίας, επιβάλλουν συνεργασίες με πολιτικούς χώρους προοδευτικούς, δημοκρατικούς, κινηματικούς, διαδραστικούς και μαζί με όλους εκείνους τους πολίτες που οραματίζονται έναν κόσμο που ο άνθρωπος και η κοινωνία είναι πάνω από τους αριθμούς. Συνεργασίες στη βάση αξιών και αρχών που είναι σύμφωνες με διαρκή αγώνα κατά των ανισοτήτων, της αδικίας, της διαφθοράς, της ανεργίας , της φτώχειας.

19598591_10209649676144694_2792851882097417600_n

Μπορεί η ανακοίνωση να έγινε πριν από λίγες μέρες αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια πρόσωπα που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν και υποστηρικτές που έχουν συμμετάσχει και πάλι στα κοινά της πόλης μας;

Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρακολουθείτε ενδελεχώς και κατά βήμα την πορεία της παράταξής μας κι ενδιαφέρεστε δημοσιογραφικά, για τα πρόσωπα που στηρίζουν τη “Δύναμη Προοπτικής”. Αλίμονο, όμως, αν τόσα χρόνια δράσης και παρουσίας στην μεγάλη πολιτική, κοινωνική κι επαγγελματική μου διαδρομή, αν δεν είχα την τύχη να έχω φίλους, συνοδοιπόρους, συνεργάτες σε κάθε εγχείρημά μου.

Είμαι άλλωστε από αυτούς που πιστεύουν κι επενδύουν στα πρόσωπα, καθώς θεωρώ τον κάθε άνθρωπο ως μοναδική αξία, ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τον καθένα μας. Φίλοι, συνεργάτες απ’ όλους τους επαγγελματικούς κι επιστημονικούς χώρους, πολιτικοί συναγωνιστές και συνοδοιπόροι απ’ όλη την αριστερά αλλά κι από άλλα πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά φόρουμ και κινήματα ,έχουν ήδη αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη και στηρίζουν τη “Δύναμη Προοπτικής”.

Εκείνο που ενδιαφέρει σε τούτη τη φάση τον πολίτη, είναι όχι ποια είναι τα πρόσωπα ,αλλά πόσο άξια, έντιμα, έμπειρα, δραστήρια , υπεύθυνα είναι και κυρίως πόσο ειλικρινή σε ό,τι ήδη έχουν κάνει και σε όποια κοινωνική και πολιτική διαδρομή ήδη έχουν διανύσει.

Σίγουρα πάντως, δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε της πολιτικής προσκολλήσεως σε κάθε εξουσία, επιδιώκοντας προσωπικά οφέλη. Αυτά από μόνα τους αποτελούν τους ικανούς κι αναγκαίους όρους για να πλαισιώσουν τη “Δύναμη Προοπτικής”.

Κρίνοντας από τα προηγούμενα αποτελέσματα των εκλογών στο Περιστέρι, καλείστε να αντιμετωπίσετε ένα μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο τωρινός Δήμαρχος κ. Παχατούριδης. Είναι κάτι που έχετε θέσει σαν στόχο στην πρώτη σας συμμετοχή ως παράταξη;

Τα εκλογικά αποτελέσματα, κάθε προηγούμενων εκλογών, κάθε προηγούμενης διοίκησης, αναμφίβολα αποτελούν στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη, ως μια από τις πολλές παραμέτρους μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι μόνο το αυτονόητο αυτό που με ρωτάτε, καθώς η πολιτική θα πρέπει να γίνεται με όρους ρεαλισμού.

Για το γεγονός, ότι μια δημοτική αρχή πήρε σε μια συγκεκριμένη χρονική και οικονομικοπολιτική συγκυρία υψηλά ποσοστά, έχει να κάνει και με ποιες παρατάξεις είχε απέναντί της, ποια ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά είχαν αυτές και τι προτάγματα, από ποια πρόσωπα εκπροσωπούνταν και το πιο σημαντικό απ’ όλα, ότι ο κ. δήμαρχος είχε ήδη διοίκηση αρκετά χρόνια και συνεπώς είχε συσχετιστεί με οποιονδήποτε τρόπο με όλους τους θεσμούς και τις εξουσίες, σε σχέση με όλες τις άλλες παρατάξεις.

Σήμερα έχουν αλλάξει ριζικά οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και διοίκησης.

Το πολιτικό σκηνικό διέρχεται μια τεράστια κρίση, η κοινωνία αναζητά στηρίγματα κι όχι θεάματα. Οι ανάγκες των πολιτών σήμερα είναι επιτακτικές και δεν είναι ανάλογες με αυτές της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένος πλέον, σε μια ευρύτερη κρίση που είναι σαρωτική κι ανατρεπτική για ό,τι ξέραμε μέχρι χτες.

Μην έχετε την εντύπωση, ότι έργα βιτρίνας και μουσικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης είναι αυτά που από μόνα τους επαρκούν, για ν αναδείξουν έναν δήμαρχο.

Τουναντίον μάλιστα, αν λάβει υπόψη του κάποιος, ότι ακόμα κι η όποια αποδεκτή διοίκηση του παρελθόντος, εξαντλεί το πολιτικό της κεφάλαιο με τα πολλά χρόνια, γιατί δεν έχει κάτι άλλο να δώσει και φτάνει στα όρια της αδυναμίας της, είναι λόγος για να αμφισβητήσει ευθέως κάποιος την υπόθεση εργασίας που κάνατε ,ότι στην παράταξή μας , το μόνο και το πρώτο που λαμβάνουμε υπόψη είναι τα ποσοστά της σημερινής δημοτικής αρχής.

Κλείνοντας την κουβέντα μας θα θέλατε να μας αναπτύξετε το πλάνο δράσης σας και τις επόμενες ενέργειες που θα κάνετε σαν παράταξη;

Καταληκτικά, κι ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας, θα ήθελα  να σας ευχαριστήσω, ελπίζοντας, ότι σύντομα θα τα ξαναπούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια για όλα όσα στοχεύει η “Δύναμη Προοπτικής” για την πόλη και τους συμπολίτες μας.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει πρόσφατα τις γενικές γραμμές από το περιεχόμενο που αφορά στις δράσεις μας, τις φιλοδοξίες και ένα περιεκτικό και συνοπτικό περίγραμμα από μια σειρά πολυδιάστατων στοχεύσεων για την πόλη μας και τους πολίτες, ως νέα παράταξη, θα μας επιτρέψετε να δημοσιοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον το συνολικό και λεπτομερές πρόγραμμά μας, όπως έχουμε αποφασίσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment