PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σικάγο: Δείπνο εργασίας του Αλ. Τσίπρα


«Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τις προοπτικές της» καταγράφηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο δείπνο εργασίας που διοργανώθηκε νωρίτερα στο Σικάγο, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή Αμερικανών αξιωματούχων και εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας.

Στο δείπνο εργασίας, στο οποίο συμμετείχαν συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου και εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά την ελληνική ομογένεια, αλλά και τους αξιωματούχους της πόλης του Σικάγο, για την υποδοχή και τη φιλοξενία κατά την παρουσία του στην πρωτεύουσα του Ιλινόι.

Αναφέρθηκε επίσης στις «μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα» το επόμενο διάστημα, «ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση» και υπογράμμισε «τις σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες που υπάρχουν για επενδύσεις», σημειώνοντας τον ρόλο αρωγού που μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ στο συγκεκριμένο τομέα, δεδομένης της σταθερής συμμαχίας και των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε παράλληλα στον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στις περιφερειακές εξελίξεις, επαναλαμβάνοντας την προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική, η οποία ενισχύει τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες αλλά και ευρύτερα και επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι συνιστά απαρέγκλιτη αρχή η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στο δείπνο εργασίας συμμετείχαν μέλη του Κογκρέσου από την Πολιτεία του Ιλινόι, που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισαν, επίσης, τη στήριξη της αμερικανικής πλευράς προς την Ελλάδα, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της ελληνικής ομογένειας στην προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα, οι κ. Danny Davis, Peter Roskam, Brad Schneider και η κ. Brenda Kelly, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Πολιτείας του Ιλινόι, αναφέρθηκαν σε μια σειρά από ζητήματα, όπως στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης της αμερικανικής πλευράς στο κομμάτι των επενδύσεων, για λόγους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και γεωστρατηγικούς.

Στο δείπνο παραβρέθηκε επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment