PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε εξέλιξη απομάκρυνση των προσφύγων από το Ελληνικό


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τις τρεις δομές φιλοξενίες του Ελληνικού ξεκίνησε στις 06:30 το πρωί. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί έξω από τις τρεις δομές, ενώ έχουν αποκλείσει και την είσοδο στο χώρο.

Εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες και η επιβίβαση αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας οι οικογένειες που διαμένουν στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου (υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα) θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου), ενώ τα μεμονωμένα άτομα (περίπου 150) θα μοιραστούν σε διάφορες δομές (Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα) αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών.

Κατά τις ίδιες πηγές, περίπου το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν και για όσους αντιδράσουν στη μεταφορά τους θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment