PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Τόσκας: Το θέμα δεν λύνεται σε 24 ώρες στο Μενίδι


Ως την «πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα από πλευράς εγκληματικότητας και παραβατικότητας» χαρακτήρισε τη Δυτική Αττική ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται «μέσα σε 24 ώρες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι το υπουργείο έχει ήδη κινήσει προσπάθειες και πλέον «οι αστυνομικοί μπαίνουν στις περιοχές» όπου «δεν έμπαιναν καθόλου». «Έμπαιναν τα περιπολικά και έφευγαν πετροβολημένα και σπασμένα. Λοιπόν τώρα μπαίνουν τα περιπολικά, μπαίνουν οι αστυνομικοί, γίνονται πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όποιος πει ότι εκεί έχει γίνει μια περιοχή σαν όλη την υπόλοιπη Αθήνα θα πει ψέματα» ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να «σπάσει» το «άβατο» στο Μενίδι, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε πως «μπορεί να σπάσει όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα» αλλά «και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση, τη νόμιμη επαγγελματική ενασχόληση».

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος είπε ότι «ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε» για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι αυτά τα ζητήματα «και δεν λύνονται σε 24 ώρες και προτάσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών».

«Οι προτάσεις θα ήταν καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας αλλά όποιος νομίζει ότι σε 24 ώρες ή σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων, θα πει ψέματα» ανέφερε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «ο κ. Χρυσόγονος είναι ένας πολύ γνωστός συνταγματολόγος» και ότι ο ίδιος θα του πρότεινε «να πάει και στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης που είναι και η περιοχή του και να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή».

Εκτίμησε πάντως πως η κατάσταση μετά και από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή «θα εκτονωθεί». «Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, ακριβώς για να αποφευχθούν και αντιδικίες και περιστατικά άλλα που δε θέλουμε. Πιστεύω θα ηρεμήσει η κατάσταση. Από τους Ρομά έχουν απομακρυνθεί κάποιοι γιατί φοβούνται, από την περιοχή, όμως πιστεύω ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί στην περιοχή».

Σε ό,τι αφορά το «τραγικό» -όπως το χαρακτήρισε- περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του 11χρονου μαθητή είπε πως η έρευνα συνεχίζεται. «Ξέρουμε ότι ο πυροβολισμός, η βολίδα αυτή προήλθε από κάποιο πιστόλι, 9 χιλιοστών από ό,τι φαίνεται, και επομένως από πυροβολισμό στον αέρα προφανώς. Και ψάχνουμε από εκεί και πέρα να δούμε από ποιον, ποιος πυροβόλησε» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι το όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα δεν έχει βρεθεί.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment