PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΛΕΑΠ: Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς – Αμεσα μέτρα προστασίας και αποζημιώσεων


Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και αποζημιώσεων. Καλεί σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα συσκευασμένα, γάλατα, νερό για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι δεκάδες νεκροί, οι τραυματίες, οι τεράστιες καταστροφές σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση που υπηρετούν αυτή την πολιτική. Όλοι τους, ενώ γνωρίζουν τον επείγοντα χαραχτήρα των αντιπλημμυρικών έργων, ειδικά σ΄αυτή την περιοχή, δεν τα επιλέγουν με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετράμε ανθρώπινες απώλειες και ολοκληρωτικές καταστροφές λαϊκών – εργατικών νοικοκυριών λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που προκαλούν πλημμύρες.

Μια ισχυρή βροχόπτωση δεν μπορεί να αποτραπεί. Οι συνέπειές της όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν, να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι και να προστατευθούν κατοικίες, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Το ερώτημα είναι γιατί δεν παίρνονται μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση;

– Γιατί δεν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα που έχει διαπιστωθεί η αναγκαιότητά τους εδώ και πολλά χρόνια;

– Γιατί διαχρονικά οι κυβερνώντες μετά τις καταστροφές δίνουν υποσχέσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων και τίποτα πέραν αυτού δεν γίνεται;

– Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας λύνουν το πρόβλημα των πλημμυρών ή το μετατοπίζουν σε άλλη περιοχή;

– Ποιος έχει την ευθύνη για τη διαρκή καταστροφή;

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται.

Παρ’ όλες τις προτάσεις του λαϊκού κινήματος, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αρνούνται την υλοποίησή τους γιατί αυτά τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, δε γεννάνε κέρδη για το κεφάλαιο, όπως τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους.

Είναι εξοργιστικό για όλους εμάς, έχουμε πικρή πείρα και στο Περιστέρι, και περισσότερο για όσους έχουν υποστεί καταστροφές, έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω βροχοπτώσεων, να ακούμε κυβερνήσεις και παράγοντες της Περιφέρειας, της Τοπικής Διοίκησης, να λένε: “Ό,τι συνέβη είναι θέμα που δεν μπορούσε να προβλεφθεί!”

Κρύβουν έτσι τις τεράστιες ευθύνες τους.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης των ζημιών και εξ ολοκλήρου αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφές.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Ταυτόχρονα σας καλούμε για άλλη μια φορά να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, μαζεύοντας ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα συσκευασμένα, γάλατα, νερό για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Καθημερινά στην έδρα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου (Θεοφράστου 6 & 40 Εκκλησιών 20) τις ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ. κάθε απόγευμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment