PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 2.10.2011


Οι κυριακάτικες με μια ματιά

Η κυβερνητική πολιτική για την εργασιακή εφεδρεία και τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που διαμορφώνεται στις διαδοχικές επαφές κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους της τρόικας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Τροϊκός πόλεμος για τη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Ζήτησαν άμεσα ονόματα 30.000 υπαλλήλων και όχι γενικούς στόχους. Συμφωνία να μπουν στην πρώτη γραμμή της εφεδρείας οι 60άρηδες. Σε ομάδα υψηλού κινδύνου μπήκαν και 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί”

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “Ο Βαρθολομαίος επιθυμεί ειρήνη με την Εσφιγμένου”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Βλέποντας ότι δεν απέδωσε η μέχρι σήμερα τακτική και ο αποκλεισμός του Μοναστηριού. Γνωρίζοντας ότι στη συνείδηση του Πιστού ΛΑΟΥ οι Εσφιγμενίτες έχουν ηρωποιηθεί και ότι είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το Μοναστήρι τους”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Και με λιγότερα ένσημα βγείτε τώρα στη σύνταξη”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Σύμφωνα με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που μπορούν να βγουν στη σύνταξη με 4.500, με 6.000 με 7.500 ένσημα, διασφαλίζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Για τις νέες (μετά το 1993) ασφαλισμένες, προκειμένου για τη θεμελίωση δικαιώματος είτε μειωμένης είτε πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, απαιτείται σε κάθε περίπτωση η σωρευτική συνδρομή των τιθέμενων κάθε χρόνο προϋποθέσεων”.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Παραιτήθηκε η κυβέρνηση!”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Συζητάει μυστικά γερμανικό σχέδιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με αντάλλαγμα “κούρεμα” του χρέους. Ο πρωθυπουργός καλεί Γερμανούς, Γάλλους και “όποιον άλλον θέλει να έρθει ως εμπειρογνώμονας” για να αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας. Οι υπουργοί έχουν μετατραπεί σε εκτελεστικά όργανα των επιτροπών της τρόικας. Υπό την εποπτεία της τρόικας ακόμη και η Δικαιοσύνη”.

Η ΕΠΟΧΗ: “Ένα “τέλος” δεχόμαστε, μόνο το δικό τους”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια. Οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “SOS από Σημίτη”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Σήμα κινδύνου για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εκπέμπει με άρθρο του στην “Κ” ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, περιγράφοντας τις εφιαλτικές εκδοχές που την αναμένουν αν δεν αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πόσα θα χάσουμε από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Συνολικά το κράτος θα πάρει από τις τσέπες όλων μας πάνω από 1,4 δισ. ευρώ και μάλιστα αναδρομικά στα εισοδήματα που αποκτήσαμε το 2011. Το νέο φορολογικό αλλάζει το τοπίο στις ελαφρύνσεις, επανεξετάζονται οι 980 κατηγορίες, ενώ μπαίνει οροφή για τους δικαιούχους”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “Βαράνε κανόνι 4 ασφαλιστικές ενώ 13 ακόμα εταιρίες έχουν ξεμείνει από κεφάλαια”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Σύντομα η επόμενη βόμβα στην παγκόσμια κρίση θα είναι η χρεωκοπία των ασφαλιστικών σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Η κυβέρνηση ψάχνει τη δόση της”

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα σημειώνει ότι: “Αγωνία, ασυνεννοησία, παλινωδίες χαρακτηρίζουν το κυβερνητικό τοπίο. Στο και πέντε αναζητεί λύση για την εφεδρεία. Υπουργοί-βουλευτές σε νευρική κρίση. ΠΑΣΟΚ: Δύο χρόνια κομμάτια και θρύψαλα”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πανστρατιά στην απεργία στις 5 Οκτώβρη σε Δημόσιο-πρώην ΔΕΚΟ”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Έχουμε τη δύναμη, με το οργανωμένο αγώνα να τους σταματήσουμε. Να απορρίψουμε το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, που οδηγεί πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση. Ήδη μέχρι τώρα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από έξι μισθούς”.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “Ανασφάλεια και τρομοκρατία στο δημόσιο μέσω εργασιακής εφεδρείας”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Τα “δικά του παιδιά” επιχειρεί να προστατεύσει για ακόμη μία φορά το ΠΑΣΟΚ, μέσω του θεσμού της εφεδρείας, καθώς ως πρώτο κριτήριο για να ενταχθεί κάποιος στο πλεονάζον προσωπικό είναι η… ιδεολογική τοποθέτηση!”

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Χειροπέδες από αύριο στους φοροφυγάδες”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: “Αρχίζει άμεσα η εφαρμογή του νόμου. Κινδυνεύουν με σύλληψη και 10.000 επαγγελματίες που οφείλουν πάνω από 75.000 ευρώ”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: “Γερμανι
κή αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Γερμανοί εμπειρογνώμονες αναλαμβάνουν το μεταρρυθμιστικό έργο. Με εφ’ όλης της ύλης αρμοδιότητες θα υποκαταστήσουν την ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των συμφωνιών.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Το κρυφό παζάρι για φόρους, εφεδρεία, Ταμεία”

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι: “Μέτρο-μέτρο η απόρρητη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο μυστικό παζάρι με την τρόικα έρχονται σήμερα στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος μιλάει για “βαρύ τίμημα” και θεωρεί την έκτη δόση “εξασφαλισμένη””.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “51 εκατομμύρια μίζες σε πολιτικούς και ΜΜΕ”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Κουκουλώνουν το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη.Τρόμαξαν μην βγουν στη φόρα τα ονόματά τους κι έβαλαν τον μεγαλοεπιχειρηματία να επιστρέψει τα λεφτά. Πόσα άραγε έχει αρπάξει ακόμα;”

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: “Εφεδρεία-Απολύσεις. Στην κόψη του ξυραφιού 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Η τρόικα κλιμάκωσε τις πιέσεις για μαζικές απομακρύνσεις και το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αποφασίζει. Ρίχνουν δόλωμα το μισό εφάπαξ προκαταβολή, για να κάνουν “ελκυστικό” το πακέτο ..εξόδου”.

Realnews: “Ιδού το σχέδιο για το “κούρεμα”!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: “Μέρκελ και Σαρκοζί έδωσαν το “πράσινο φως ” για να αναθεωρηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Ανάσα για την οικονομία, με αντάλλαγμα τετραετή λιτότητα. Πώς θα επηρεαστούν καταθέσεις, δάνεια, μισθοί και συντάξεις”.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Ντοκουμέντα για πετρέλαιο και ουράνιο στην Ελλάδα!”

Η εφημερίδα γράφει: “Η απίστευτη προφητική δήλωση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πριν από 24 χρόνια για όσα γίνονται σήμερα στο εσωτερικό της οικονομίας και για την σχέση τους με τον ορυκτό πλούτο”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Γερμανικό “εύρηκα” για τις αποκρατικοποιήσεις”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Υπόσχεται διαγραφή του χρέους, επιστροφή στην ανάπτυξη, 1. εκατ. νέες θέσεις εργασίας.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: “Λόγω κρίσης δίνουν τα παιδιά τους!”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Άνεργοι γονείς κι όχι άνθρωποι του περιθωρίου, που έχουν οδηγηθεί στην ανέχεια από την κρίση και αδυνατούν να ζήσουν τα παιδιά τους, προσφεύγουν σε κοινωνικά ιδρύματα παρακαλώντας να τα κρατήσουν εκεί ώστε να “έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι να κοιμούνται”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Κλιμάκωση των φορολογικών βαρών για τα εισοδήματα 2011”

Σύμφωνα με την εφημερίδα: “Σε σημαντική αύξηση του φορολογικού βάρους στα εφετινά εισοδήματα οδηγεί η εφαρμογή των διατάξεων του εκτελεστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Οι 4 φορο-καινοτομίες και το πλήθος των εκκρεμοτήτων”

Η εφημερίδα αναφέρει: “Ηλεκτρονικό “πόθεν έσχες”, νέα κλίμακα, μείωση του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών και συνδυαστικά κριτήρια για τους επαγγελματίες”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment