PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ατρόμητε, ξέρω τι έκανες στο περσινό πρωτάθλημα…


Αν κάποιος έλεγε στον Γιώργο Σπανό, στον Γιάννη Αγγελόπουλο, σε παίκτες, προπονητές ή ακόμα και σε φίλους του Ατρόμητου, ότι η ομάδα έπειτα από 13 αγωνιστικές θα ήταν στην 4η θέση με 24 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 1η θέση κι ότι μέσα σε αυτή την πορεία έχει εις βάρος της δύο τρανταχτές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων (ΑΕΛ και ΠΑΟΚ) που της έχουν στερήσει σίγουρα 4 βαθμούς, τότε όλοι οι παραπάνω θα τον θεωρούσαν τρελό, ονειροπόλο ή και γραφικό.

Αυτό θα γινόταν κυρίως, όχι τόσο γιατί η ομάδα δεν διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα (ακριβώς το αντίθετο), αλλά επειδή μιλάμε για ένα νεοσύστατο σύνολο, που πολύ σημαντικά του κομμάτια (Ρισβάνης, Ουάρντα, Γιαννιώτης) «κούμπωσαν» προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Μιλάμε για σύνολο 14 μεταγραφών, που οι περισσότερες ήταν επιλογές για το βασικό σχήμα και έχουν αποδώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιδόσεις του φετινού Ατρόμητου, που συνεχίζει να «φωνάζει» ότι ο στόχος είναι η πεντάδα, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, όταν στον α’ γύρο έχει παίξει σε «Γ. Καραϊσκάκης», ΟΑΚΑ, Τούμπα, Αγρίνιο, Λάρισα, Ξάνθη, Πλατανιά, δηλαδή πολύ δύσκολες έδρες για κάθε ομάδα, έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα, αυτή στη Θεσσαλονίκη, που έπρεπε να δοθεί ένα αστείο πέναλτι και να ξεκινήσει η ανατροπή των γηπεδούχων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι σε αυτές τις έδρες, ο Ατρόμητος είχε μαζέψει μόλις 8 βαθμούς με τις νίκες σε Τούμπα, Λάρισα και τις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ και την Ξάνθη, όλους με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο της ομάδας, ενώ φέτος έχει 14, με τα μεγάλα «διπλά» κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ να ξεχωρίζουν.

Αυτή η επίδοση των 14 βαθμών φέρνουν τον Ατρόμητο στην 1η θέση αναφορικά με τους κερδισμένους πόντους εκτός έδρας, ρεφάροντας μέχρι ενός σημείου τη σχετικά χαμηλή συγκομιδή του μέσα στο Περιστέρι που μετρά 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, που όλες θεωρήθηκαν γκέλα (Απόλλωνας, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός).

Με τον α’ γύρο να θέλει ακόμα δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί, αξίζει να συνοψίσουμε τα φετινά αποτελέσματα του Ατρόμητου και να τα συγκρίνουμε με τα περσινά πεπραγμένα. Συμπέρασμα: Οι Περιστεριώτες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά ματς έχει μαζέψει 6 βαθμούς περισσότερους και σε περίπτωση που κάνουν το 2/2 με Λεβαδειακό την Κυριακή και τον ΑΟΚ στην Κέρκυρα, τότε θα φτάσει στο +8.

Με άλλα λόγια, το «αστέρι» στα αντίστοιχα ματς είχε 18 βαθμούς, ενώ φέτος μέχρι τώρα έχει 24. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ματς του β’ γύρου που θα δώσει ο Ατρόμητος, στα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια του είχε μόλις 17 βαθμούς και σε ματς που μάλλον ήταν… αδιάφορα, όπως αυτό κόντρα σε ΑΕΛ και Πλατανιά στο Περιστέρι.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:

2016/17

2017/18

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ) 2-0 0-1

+3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

0-1 1-1

+1

ΑΕΚ (ΕΚΤΟΣ)

2-2 0-1

+2

ΠΑΟΚ (ΕΚΤΟΣ)

3-4 2-1

-3

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

1-2 0-0

+1

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΝΤΟΣ)

1-0 1-0

0

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΤΟΣ)

1-1

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

2-0

ΑΕΛ (ΕΚΤΟΣ)

1-2 0-0

-2

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ)

3-0 2-2

+1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΕΝΤΟΣ)

1-1 0-0 0

ΞΑΝΘΗ (ΕΚΤΟΣ)

0-0

0-2

+2

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΕΚΤΟΣ)

3-0

1-3

+3

ΗΡΑΚΛΗΣ/ΛΑΜΙΑ (ΕΝΤΟΣ)

1-0

3-0

0

ΒΕΡΟΙΑ/ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΕΝΤΟΣ) 1-0 1-1

-2

ΣΥΝΟΛΟ

+6

 

Οι βαθμοί στα αντίστοιχα περσινά ματς τα οποία θα δώσει ο Ατρόμητος στο β’ γύρο:

 

2016/17 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

0-1 0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ)

1-0 0

ΑΕΚ (ΕΝΤΟΣ)

0-1

0

ΠΑΟΚ (ΕΝΤΟΣ) 0-2

0

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΕΚΤΟΣ)

2-1 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΚΤΟΣ) 0-1

3

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΤΟΣ)

1-4 0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ) 1-1

1

ΑΕΛ (ΕΝΤΟΣ)

0-0 1

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

0-2

0

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΕΚΤΟΣ) 3-0

0

ΞΑΝΘΗ (ΕΝΤΟΣ)

2-1 3
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΕΝΤΟΣ) 4-1

3

ΗΡΑΚΛΗΣ (ΕΝΤΟΣ)

1-0

3

ΒΕΡΟΙΑ (ΕΝΤΟΣ) 1-0

3

ΣΥΝΟΛΟ

17

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment