PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπόσχεση Βενιζέλου για στήριξη τριτέκνων-πολυτέκνων


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποσχέθηκε πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προνοιακής στήριξης των τριτέκνων και των πολυτέκνων τα εισοδήματα των οποίων πλήττονται από τη μείωση των φοροαπαλλαγών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προνοιακής στήριξης των τριτέκνων και των πολυτέκνων τα εισοδήματα των οποίων πλήττονται από τη μείωση των φοροαπαλλαγών.

Αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις, υποστήριξε πως το σχετικό άρθρο 37 του νομοσχεδίου «δεν θίγει πουθενά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά διευκολύνει τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων, όπως επίσης ότι οι τελευταίες κατισχύουν και των λίγων κλαδικών συμβάσεων (σ.σ. ως τέτοιες αναγνώρισε ο κ. Βενιζέλους στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου στους ΟΤΑ, τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους υπαλλήλους των εμπορικών επιχειρήσεων), εκτός και των πολλών ομοιοεπαγγελματικών».

Σε σχέση με την εργασιακή εφεδρεία, υπενθύμισε πως εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, οι οποίες θα μπορούσαν να παράσχουν στην Ελλάδα την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου η διαδικασία να είναι αντικειμενική και αξιόπιστη.

Αναφέρθηκε ακόμη στην εκδοχή που προτείνει η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως η τρόικα έλαβε γνώση του συγκεκριμένου μοντέλου, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Αντώνη Σαμαρά και η αντίδρασή της ήταν «απολύτως και συμπαγώς αρνητική».

Κατέληξε, τονίζοντας ότι το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένους και επιτακτικούς δημοσιονομικούς στόχους, αναφέροντας πως έχει μεγάλη σημασία για την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment