PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ύποπτος ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος



Την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα θα περάσει στις 12 Δεκεμβρίου με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα θα περάσει στις 12 Δεκεμβρίου με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά, τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελέα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης. Η κ. Γεωργαντά η οποία έδωσε 6ωρη κατάθεση στον εισαγγελικό λειτουργό, έχει υποστηρίξει ότι «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Από την πλευρά του ο κ. Λογοθέτης ο οποίος είχε από το παρελθόν αντιδικία με τον κ. Γεωργίου προσκόμισε εξεταζόμενος από τον εισαγγελέα και επιπλέον στοιχεία. Άλλωστε ο κ. Λογοθέτης φέρεται να είχε κάνει σχετική καταγγελία παλαιότερα στις δικαστικές αρχές πως παραποιήθηκαν τα στοιχεία της Υπηρεσίας για να δείχνουν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και να ξεκινήσουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Αντίθετα, ο κ. Γεωργίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διέπραξε κάτι τέτοιο, διαψεύδοντας όσα ακούστηκαν σε βάρος του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment