PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«ΝΑΙ» του Δήμου Περιστερίου στον ΑΣΔΑ της νέας εποχής (video)



Ανακλήθηκε η απόφαση αποχώρησης κατά τη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δωδέκατο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου στις 24 Νοεμβρίου 2011 συζητήθηκε η ανάκληση της απόφασης για την αποχώρηση του Δήμου από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Αναλύοντας το θέμα, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι ο Δήμος Περιστερίου ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία πριν μερικούς μήνες, προκειμένου ο Σύνδεσμος να στραφεί σε δράσεις για το περιβάλλον με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Υπογράμμισε ότι μ’ αυτήν την αλλαγή πλεύσης για τον ΑΣΔΑ θα μειωθεί η εισφορά του Δήμου Περιστερίου κατά 50% και τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ηλίας Ψυρόγιαννης υπενθύμισε ότι απείχε η παράταξή του στην παλαιότερη απόφαση για αποχώρηση από τον Σύνδεσμο, επισημαίνοντας το θετικό ότι μειώθηκαν οι εισφορές, αλλά ζήτησε την ανταποδοτικότητα των έργων του ΑΣΔΑ προς τον Δήμο Περιστερίου.

Η Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Σοφία Αλεξοπούλου υποστήριξε ότι η αρχική απόφαση της Δημοτικής Αρχής ήταν λανθασμένη και βιαστική.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας σημείωσε ότι ψηφίζει το θέμα με επιφύλαξη, εμμένοντας ότι ο ρόλος του ΑΣΔΑ πρέπει να φέρνει κονδύλια στους Δήμους και όχι να παίρνει εισφορές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Leave a Comment