PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπέρογκα ποσά για προμήθειες στο Δημόσιο


Μορφή Λερναίας Ύδρας έχουν οι «προκλητικές» δαπάνες του ελληνικού κράτους, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Μορφή Λερναίας Ύδρας έχουν οι «προκλητικές» δαπάνες του ελληνικού κράτους, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Κατά το έτος 2010 το ελληνικό δημόσιο ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για προμήθειες αγαθών και κεφαλαιακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατλέθεσε στο Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2011, ο νυν υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλλιπος Σαχινίδης, οι προμήθειες για την Βουλή των Ελλήνων κόστισαν 4.812.701 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δαπανήθηκε για προμήθειες κεφαλαιακού εξοπλισμού, καθώς το κόστος ανήλθε σε 1.799.943 ευρώ.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών

Σχεδόν ισόποσες ήταν οι δαπάνες για τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών προκειμένου να αποπληρωθούν οι προμήθειες αγαθών και κεφαλαιακού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα για τις ανάγκες του υπουργείου Εσωτερικών εκταμιεύθηκαν 4.226.562 ευρώ, από τα οποία τα 2.626.903 κατέληξαν σε προμήθεια κεφαλαιακού εξοπλισμού. Από την άλλη πλευρά για το υπουργείο Εξωτερικών δαπανήθηκαν 4.723.444 ευρώ, από τα οποία τα 2.261.735 δόθηκαν σε προμήθειες καυσίμων και λιπαντικών.

Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας

Ως ο “βασιλιάς” της προμήθειας μπορεί να χαρακτηριστεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς για ένα μόνο χρόνο ξοδεύτηκαν 459.504.033 ευρώ. Πάνω από το 90% του συνολικού ποσού, δηλαδή 220.814.826 ευρώ, εκταμιεύθηκαν για προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών.

Το συνολικό ποσό που “σπατάλησε” το υπουργείο Υγείας για τις προμήθειες ανήλθε σε 11.191.406 ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων να καταλήγει για την αγορά υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, καθώς και ειδών καθαριότητας.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι για τις προμήθειες αγαθών και κεφαλαιακού εξοπλισμού τεσσάρων υπουργείων και της Βουλής δαπανήθηκαν περί τα 480 εκ έυρώ. Αν μην τι άλλο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment