PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ξεκινά σήμερα το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή


Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο «Πάρκο Τρίτση», στο Ίλιον, το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο «Πάρκο Τρίτση», στο Ίλιον, το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα “Δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις, πρέπει, την εξουσία” . Τρεις ημέρες θα κρατήσουν οι εκδηλώσεις στην Αττική, ενώ προηγουμένως είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ ο κ. Χιώνης, ερωτηθείς σχετικά με την «γέννηση» του Φεστιβάλ, ανέφερε ότι «το 1975, η ΚΝΕ καλούνταν να δράσει σε νέες συνθήκες, έχοντας δοκιμαστεί «στα σκληρά χρόνια της παράνομης (σ. σ. αντιδικτατορικής, η ΚΝΕ ιδρύθηκε το 1968) δράσης και έχοντας καταφέρει όχι μόνο να μην λυγίσει αλλά και να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας».

«Το ιδιαίτερο κύρος που είχε αποκτήσει ως νεολαία του ΚΚΕ καθώς και η δυνατότητα να δρα σε όλες τις συνθήκες, εκφράστηκε και στο Φεστιβάλ μας, που ήταν πρωτοποριακό». «Ήταν μια μορφή γνωστή στους νέους κομμουνιστές από αντίστοιχα Φεστιβάλ Κομμουνιστικών Κομμάτων και πολιτικών νεολαιών σε άλλες χώρες, κύρια στις σοσιαλιστικές, Φεστιβάλ αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων καθώς και επαναστατικών εφημερίδων σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Χιώνης.

Ερωτηθείς σε ποιους απευθύνεται η ΚΝΕ μέσω του Φεστιβάλ, ο κ. Χιώνης είπε ότι «το Φεστιβάλ επιδίωξε και διαχρονικά κατάφερε να αναδείξει, ότι η ζωντάνια των νέων των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων -στους οποίους απευθυνόμαστε- η θέληση για ζωή, μπορεί να βρει διέξοδο στον αγώνα για να ζήσει ο λαός μας χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση»

Διαβάστε το πρόγραμμα: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment