PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βρούτσης: Όχι σε νέο κύμα περικοπών


Καθησυχαστικός για τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Καθησυχαστικός για τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να έρθει νέο κύμα περικοπών στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συντάξεις με τη μορφή κοινωνικών παροχών δεν θα θιγούν».

Το νέο σύστημα έρχεται έως τα τέλη του 2013 υπό την πίεση της επιδείνωσης των οικονομικών των Ταμείων και με «οδηγό» συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και έχει αναλάβει η κυβέρνηση (έλεγχος ελλειμμάτων, αντιστοίχηση εισφορών και παροχών και μείωση ασφαλίστρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της απασχόλησης).

Οσον αφορά τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αυτές θα προκύψουν από το πόρισμα Επιτροπής Σοφών που συγκροτεί για τον λόγο αυτόν μέσα στον Σεπτέμβριο ο υπουργός Εργασίας και τις αναλογιστικές μελέτες οι οποίες θα δείξουν τα όρια «αντοχής»| των Ταμείων με βάση τα νέα δεδομένα (μείωση εσόδων λόγω της ύφεσης, των λουκέτων, της ανεργίας και των χαμηλότερων μισθών και αύξηση των εξόδων εξαιτίας των αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων που έχουν ανατρέψει τη σχέση ασφαλισμένων – συνταξιούχων).

Οι βασικές παρεμβάσεις θα αφορούν τα ταμεία κύριας ασφάλισης τα οποία έχουν συγκριτικά καλύτερες παροχές και καλύπτουν τα ελλείμματά τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Παράλληλα, με αφορμή τις αλλαγές που ετοιμάζονται, ο κ. Βρούτσης δηλώνει πως ο 13ος και ο 14ος μισθός δεν πρόκειται να θιγούν και είναι εξασφαλισμένοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Eurobank: Ξεπέρασε τους στόχους η κερδοφορία το 2023

Peristeri News

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Leave a Comment