PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: «Μονομαχία» Μητσοτάκη – Τσίπρα για ακρίβεια


Τα ξίφη τους για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια αλλά την προοπτική λήψης νέων μέτρων για την ελάφρυνση των καταναλωτών διασταυρώνουν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού» μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στις αρχές της εβδομάδας, άνοιξε με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας «που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». «Η ακρίβεια έχει το όνομά σας» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ο πιο ακατάλληλος για να καταλάβει το πρόβλημα. Υπογράμμισε ακόμη πως «δεν φταίει η διεθνής συγκυρία για τις αρνητικές πρωτιές». «Φταίει το ότι είναι η μοναδική χωρα στην Ευρώπη που έχει πρωθυπουργό 2 σε 1: συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνά σαν Θάτσερ» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συνδυασμό αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμου». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει το σώμα για τις νέες παρεμβάσεις που ζητούνται ενόψει ενός χειμώνα ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τους καταναλωτές όπως αναγνωρίζει και η ίδια η κυβέρνηση. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει και τα βήματα της ΕΕ στον απόηχο της Συνόδου της Κορυφής της Πράγας όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν για μία ακόμη φορά τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων στη μάχη για τον έλεγχο των τιμών της ενέργειας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν μαζί με τους ομολόγους του από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πολωνία με την οποία τάσσεται υπέρ της επιβολή πλαφόν στην αγορά χονδρικής του φυσικού αερίου και του προσδιορισμού ενός νέου δείκτη με τον οποίον θα συνδέεται η τιμή του φυσικού αερίου στα μακροχρόνια συμβόλαια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment