PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Ζητά νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης



Τη σύνταξη νέας Προγραμματικής Συμφωνίας της κυβέρνησης ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ομιλία του το μεσημέρι στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα επαναφέρει λεπτομερέστατα την πρόταση για διάλογο και ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Τη σύνταξη νέας Προγραμματικής Συμφωνίας της κυβέρνησης ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ομιλία του το μεσημέρι στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα επαναφέρει λεπτομερέστατα την πρόταση για διάλογο και ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Πριν, ωστόσο, αρχίσει το Συνέδριο έχει ξεκινήσει με ένταση στο παρασκήνιο η μάχη των υποψηφίων για τις 120 θέσεις της 120μελούς νέας Κεντρικής Επιτροπής, μάχη που παρατηρείται τόσο στα «αντιπολιτευτικά» στρατόπεδα, όσο κυρίως και στο στρατόπεδο των «βενιζελικών».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει στο Συνέδριο να αναδείξει τη νέα φυσιογνωμία και στρατηγική του κόμματός του, να αναδείξει τη νέα ηγετική ομάδα, αλλά και να ενσωματώσει τις θέσεις της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις και να μην τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της συμμετοχής ή όχι στην κυβέρνηση.

Με την πρόταση περί σύνταξης νέας Προγραμματικής Συμφωνίας της κυβέρνησης, ο Ευ. Βενιζέλος ευελπιστεί να μην έρθει σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Κώστα Σκανδαλίδη και άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος κατέθεσε χθες Μανιφέστο με το οποίο καταθέτει –μεταξύ άλλων- πρόταση για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της χώρας και για προγραμματικό Συνέδριο το φθινόπωρο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και τάσσεται υπέρ της συμμετοχής του κόμματός του με πολιτικά πλέον στελέχη στην κυβέρνηση, ταυτόχρονα δέχεται την πρόταση Σκανδαλίδη να μην συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση που θα λάβει νέα μέτρα, προκειμένου να ενσωματωθεί μεγάλο μέρος των διαφωνούντων. Παράλληλα, επιμένει σε μέτρα όπως η ανακούφιση των δανειοληπτών και των ανέργων κ.ο.κ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κεντροαριστερά, την ανασύνθεση του χώρου και την διαθεσιμότητα του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου στο εγχείρημα, καθώς και στο διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη για την ελληνική «Ελιά».

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 3200 εκλεγμένοι σύνεδροι και περίπου 1000 αριστίνδην, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμα το μέτρο εκλογής των υποψηφίων για τις 120 θέσεις της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Στο παρασκήνιο, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει η μάχη της λίστας, μια μάχη που αφορά όχι μόνο τα στρατόπεδα της αντιπολίτευσης, αλλά πρωτίστως το ίδιο το στρατόπεδο των βενιζελικών.

Ενόχληση για Σημίτη – Γιώργο

Στην ηγεσία της Ιπποκράτους, πάντως, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του Κώστα Σημίτη να μην συμμετάσχει, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραβρεθεί την πρώτη μέρα, καθώς επέλεξε να συμμετάσχει σε Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν θα μιλήσει

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, παρότι θα παραβρεθεί στο Συνέδριο το Σάββατο, έχει αποφασίσει να μην μιλήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Στο Συνέδριο δεν θα παραβρεθούν επίσης πρώην κορυφαία στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου κ.α.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013

10:00 π.μ. Διαπίστευση Συνέδρων

12:00 Έναρξη Συνεδρίου

Εκλογή Προεδρείου

Ομιλία Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου

Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων

Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής

Ομιλίες Συνέδρων

10:00 μ.μ. Λήξη 1ης ημέρας εργασιών Συνεδρίου

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

9:00 π.μ. Έναρξη εργασιών Συνεδρίου

Παρουσίαση θέσεων της ομάδας Καταστατικού

Ομιλίες Συνέδρων

7:00 μ.μ. Δευτερολογία Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου

Ολοκλήρωση διαδικασιών – Ψηφοφορίες

Λήξη εργασιών Συνεδρίου

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment