PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βενιζέλος: «Υπήρξε σχέδιο να μας βγάλουν εκτός ευρώ» (v)



Τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Υπήρξε σχέδιο να μας βγάλουν εκτός ευρώ» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, ενώ για τον ίδιο λόγο χαρακτήρισε καθοριστική την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, με την οποία εγκαταλείπεται οριστικά το σχέδιο για τη χρεοκοπία και επιβεβαιώνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Είχε ετοιμάσει το IIF έγγραφο για το τι μπορεί να σημαίνει μια χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδος από την ευρωζώνη» επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για «χαρτοπαικτική αντίληψη κερδοσκόπων».

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν φταίει μόνο η ύφεση για τη δυσκολία της Ελλάδας να πετύχει την επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος, αλλά και οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις. «Είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, το να ανοίξουν τα επαγγέλματα, να αλλάξει η νοοτροπία της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για τα αίτια της υστέρησης.

Παραδέχθηκε επίσης ότι υπήρξε «σοκ μπροστά στις νέες συνθήκες» μετά το 2009 και ότι υπήρχαν μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ. «Υπήρξαν κόμματα που επένδυσαν σε μια καταστροφή, ώστε οι πολίτες να είναι ρακένδυτοι και πένητες για να ριζοσπαστικοποιηθούν» ανέφερε αιχμηρά για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές διατύπωσε και για τη ΝΔ, ότι θέλει να κρατήσει μόνο τα «καλά» από την απόφαση και να μην υποστεί το πολιτικό κόστος από τα αρνητικά.

«Περίμενα στις 3 το πρωί για να μην μπλοκάρει την απόφαση ο συνάδελφος από τη Μάλτα ή τη Σλοβενία και να μπλοκάρει την συμφωνία για δικούς του εσωτερικούς λόγους. Γιατί δεν είναι μόνο η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά και οι μικρότερες χώρες που μας δανείζουν…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι θα αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ότι θα τρέξουν προγράμματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ.

«Ας τραβήξουμε μια γραμμή» δήλωσε επίσης για το παρελθόν, παραδεχόμενος ότι ήταν εσφαλμένο το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «λεφτά υπάρχουν»

Αρνήθηκε να απαντήσει όμως για το εάν θα παραιτηθεί από υπουργός προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. “Δεν μπαίνω σε αυτές τις συζητήσεις. Είμαι υπουργός Οικονομικών… Θέματα κομματικά δεν με απασχολούν τώρα. Είμαι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω στο όνομα και αυτών που με βρίζουν…” απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment