PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βενιζέλος: «Νέο φορολογικό ν/σ για να πατάξουμε τις αδικίες»


Είπε στην αρχή της πρώτης του ομιλίας ως υπουργός Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και ισοτιμίας.

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης. Ξέρουμε πώς νιώθει ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επιχειρηματίας που έχει προβλήματα», είπε στην αρχή της πρώτης του ομιλίας ως υπουργός Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και ισοτιμίας.

«Στις θυσίες του ελληνικού λαού οφείλεται ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα», παραδέχτηκε, ενώ εξήγγειλε ότι θα υπάρξει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα πατάξει τις αδικίες.

«Πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων για αυτό είναι πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί ένα νέο φορολογικό σύστημα», είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας ωστόσο ότι το Μνημόνιο είναι μια μέθοδος λύσης και όχι το πρόβλημα.

Επίσης, παραδέχτηκε ότι αρκετά από τα μέτρα του «Ζάππειο 2», που είχε προτείνει ο Α. Σαμαράς βρίσκουν σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ «αυτό όμως που έχει σημασία είναι πότε τα προτείνεις τα μέτρα», είπε και άφησε αιχμές για το κόμμα της αντιπολίτευσης ότι πάει «να ψαρέψει σε θολά νερά τώρα που υπάρχουν αντιδράσεις από την κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Γνωστοποίησε επίσης ότι το τηλεφώνημα στον Α. Σαμαρά έγινε μετά από παρότρυνση του κ. Παπανδρέου και ότι συμφώνησε τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε ότι αφορά τη διαδικασία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Δηλαδή δεν θα φέρουν αντιρρήσεις στο να περάσει ο εφαρμοστικός νόμος με την μορφή του κατεπείγοντος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment