PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης



Με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Πριν τη ψηφοφορία αναμένονται με ενδιαφέρον οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών – και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου – έχει ήδη ανέβει στο βήμα – ο οποίος ενημερώνει τους βουλευτές για τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup αλλά και για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων για αυτό είναι πρωτη μας προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί ενα νέο φορολογικό σύστημα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αρχίζοντας την ομιλία του σημείωσε πως ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στάση του:

«Η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποβλέπει απλώς στην επιβεβαίωση της στήριξης της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, αλλά στρέφεται προς τον ελληνικο λαό και τον ευχαριστεί ειλικρινά γιατί στις θυσίες του και τη συμμετοχή του οφειλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μεχρι τώρα: το γεγονος ότι παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση δημοσιονομικής εξάρτησης έχει διασσφαλίσει την υπόστασή της και είναι ενταγμένη σε ένα σχέδιο που πρέπει να το θεωρούμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» σημείωσε.

Κατά τη σημερινή συζήτηση πάντως υψηλοί ήταν για ακόμη μία φορά οι τόνοι για το ναυάγιο συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δριμεία επίθεση στην Νέα Δημοκρατία με προσωπικές αιχμές κατά του προέδρου της, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης , επικρίνοντας την αντιμνημονιακή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ. Από την πρώτη στιγμή σήκωσε τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Όμως αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει, αλήθεια ο κ. Σαμαράς σε ποια χώρα θα έρθει να κυβερνήσει;», διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν φυγομαχεί», γιατί «όταν η ΝΔ εγκατέλειπε το καράβι η σημερινή κυβέρνηση ήταν εκεί και συνεχίζει να σηκώνουμε αυτόν τον σταυρό».

Όπως είπε, «το ελάχιστο που έχει να κάνει η ΝΔ είναι να συναινέσει στις προσπάθειες που κάνουν η κυβέρνηση και όλη η Ευρώπη για να σωθεί η οικονομία μας».

«Οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν στα πρόθυρα μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Leave a Comment